Foto: kajusiqq
V stredoveku bola horúca čokoláda považovaná za to najlepšie afrodiziakum. Dnešní lekári charakterizujú jej výživné a liečivé účinky takto : • priaznivo pôsobí Zobraziť celý popis V stredoveku bola horúca čokoláda považovaná za to najlepšie afrodiziakum. Dnešní lekári charakterizujú jej výživné a liečivé účinky takto : • priaznivo pôsobí na srdce • zvyšuje cirkuláciu krvi • má antidepresívne úèinky • pôsobí ako diuretikum a afrodiziakum
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čokoládku si rozpustíme vo vodnej kúpeli, následne k nej pridáme jednu polievkovú lyžicu smota a jednu lyžicu mlieka. Poriadne rozmiešame a vypneme (čokoláda nezhustne, pretože voda je ešte horúca a para ju zohrieva).
-
2
V druhom hrnci zohrejeme (nenecháme prevrieť) zvyšné mlieko a smotanu, ku ktorým pridáme vanilínový cukor a kakao.....(kakao nemusíme ale možme pokiaľ to chceme tmavšie pridávame kým mliečko nevrie inak by sa nam spravili hrudky:))....podľa chuti pridáme práškový cukor ale to už je pre tch ktorý miluju velmi sladke veci:D......odporučam tak maximalne 2 lyžice:). Následne k horúcemu mlieku a smotane pridáme roztopenú čokoládu a poriadne zamiešame
-
3
Pridáme korenie alebo pomarančovú kôru (nemusí može) a necháme zovrieť.
-
4
Nalejeme do šálok, ozdobíme a môžeme popíjať :) Nechcem robiť reklamu žiadnej čokoláde ale s touto a s lindt 85 a 99 percentnou je to najlepšie:)......ale s touto 86 je to take akurátne:) Dúfam že si ju vychutnáte ešte do konca tejto zimy:)
hmmm..pre moju povianočnú hmotnosť...však viete..čo sa stane-ked chute nie sú kontrolované..:-(
ty čoko-a ja si dám horúci čaj...a tak mi bože-pomáhaj...:-))))
zase ti to vyšlo, si šikovná mladá žena
Podobné ako @kajusiqq robievam často vnukom, lebo keď mňa vidia piť kávu, tak aj oni pýtajú "kávu" - no tak im urobím horúcu čokoládu a už aj odušu dôležito miešajú ........