Horúca čokoláda (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
V stredoveku bola horúca čokoláda považovaná za to najlepšie afrodiziakum.
Dnešní lekári charakterizujú jej výživné a liečivé účinky takto :
• priaznivo pôsobí na srdce
• zvyšuje cirkuláciu krvi
• má antidepresívne úèinky
• pôsobí ako diuretikum a afrodiziakum
3 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Čokoládku si rozpustíme vo vodnej kúpeli, následne k nej pridáme jednu polievkovú lyžicu smota a jednu lyžicu mlieka. Poriadne rozmiešame a vypneme (čokoláda nezhustne, pretože voda je ešte horúca a para ju zohrieva).
- V druhom hrnci zohrejeme (nenecháme prevrieť) zvyšné mlieko a smotanu, ku ktorým pridáme vanilínový cukor a kakao.....(kakao nemusíme ale možme pokiaľ to chceme tmavšie pridávame kým mliečko nevrie inak by sa nam spravili hrudky:))....podľa chuti pridáme práškový cukor ale to už je pre tch ktorý miluju velmi sladke veci:D......odporučam tak maximalne 2 lyžice:).
Následne k horúcemu mlieku a smotane pridáme roztopenú čokoládu a poriadne zamiešame
- Pridáme korenie alebo pomarančovú kôru (nemusí može) a necháme zovrieť.
- Nalejeme do šálok, ozdobíme a môžeme popíjať :)
Nechcem robiť reklamu žiadnej čokoláde ale s touto a s lindt 85 a 99 percentnou je to najlepšie:)......ale s touto 86 je to take akurátne:)
Dúfam že si ju vychutnáte ešte do konca tejto zimy:)