Horúca čokoláda (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

V stredoveku bola horúca čokoláda považovaná za to najlepšie afrodiziakum. Dnešní lekári charakterizujú jej výživné a liečivé účinky takto : • priaznivo pôsobí na srdce • zvyšuje cirkuláciu krvi • má antidepresívne úèinky • pôsobí ako diuretikum a afrodiziakum

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čokoládku si rozpustíme vo vodnej kúpeli, následne k nej pridáme jednu polievkovú lyžicu smota a jednu lyžicu mlieka. Poriadne rozmiešame a vypneme (čokoláda nezhustne, pretože voda je ešte horúca a para ju zohrieva).
  2. V druhom hrnci zohrejeme (nenecháme prevrieť) zvyšné mlieko a smotanu, ku ktorým pridáme vanilínový cukor a kakao.....(kakao nemusíme ale možme pokiaľ to chceme tmavšie pridávame kým mliečko nevrie inak by sa nam spravili hrudky:))....podľa chuti pridáme práškový cukor ale to už je pre tch ktorý miluju velmi sladke veci:D......odporučam tak maximalne 2 lyžice:). Následne k horúcemu mlieku a smotane pridáme roztopenú čokoládu a poriadne zamiešame
  3. Pridáme korenie alebo pomarančovú kôru (nemusí može) a necháme zovrieť.
  4. Nalejeme do šálok, ozdobíme a môžeme popíjať :) Nechcem robiť reklamu žiadnej čokoláde ale s touto a s lindt 85 a 99 percentnou je to najlepšie:)......ale s touto 86 je to take akurátne:) Dúfam že si ju vychutnáte ešte do konca tejto zimy:)