Foto: evusik
Môj prvý experiment s tekvicou Hokkaido - na sladko...
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Tekvicu Hokkaido umyjeme, prekrojíme a dužinu vyberieme (semiačka môžeme usušiť sú bohaté na zinok). Tekvicu nakrájame na mesiačiky aj so šupou, Hokkaido sa nešúpe...
-
2
každý mesiačik potrieme medom, posypeme hnedým cukrom a škoricou a dáme piecť do horúcej rúry na cca 15 min.
-
3
upečené mesiačiky podávame ako sladký dezert buď len tak, samotné, alebo so šľahačkou, posypané orieškami, čokoládou....
-
4
mňa osobne chuť tejto tekvice pripravenej na sladko úplne ohromila.... chutí ako tie najfantastickejšie pečené gaštany, má zvláštnu lahodnú chuť umocnenú medom a škoricou... ak chcete vyskúšajte tiež :-)
Diskusia k receptu