Foto: jerica
@jerica to je recept pre tých obľubujú hlivu, okrem polievočky, robievam aj takto. Neudávam množstvo,každý si zvolí koľko bude potrebovať na počet porcií. Ja Zobraziť celý popis@jerica to je recept pre tých obľubujú hlivu, okrem polievočky, robievam aj takto. Neudávam množstvo,každý si zvolí koľko bude potrebovať na počet porcií. Ja som robila dve porcie. Mala som dva krásne trsy,nepopraskané klobúčiky , radosť s tým pracovať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravené suroviny: hliva ustricová, cibuľka , cibula na lupene
-
2
klobúk z hlivy narežem od sredu smerom von
-
3
tak isto narežeme aj spodnú časť
-
4
pripravené na panvicu
-
5
na panvicu nalejem olej
-
6
klobúčiky hlivy dám na teplý olej
-
7
osolím podľa chuti
-
8
prehriate málinko podlejem horúcou vodou
-
9
prikryté opekám , zároveň sa hliva dusí
-
10
po chvíľke pečenia klobúčiky hlivy otočím, pridám cibuľku a lupienky z cibule
-
11
okorením
-
12
na cibuľku som dala trochu masla
-
13
prikryté nechám pomaly dopiecť
-
14
medzi opekaním si pripravíme servírovanie,listy z jarného hlávkového šalátiku polejem citrónovou šťavičkou
-
15
dáme zaemiakové pyré
-
16
doložíme opečenou hlivou
Diskusia k receptu