Hašé z hovädziny so syrom (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Hašé som nejedla, ani nepamätám. Dnes som si ho pripomenula pri spotrebovaní vareného mäsa z polievky. Ocenia ho najmä tí, ktorí ešte alebo už nemajú veľa zubov:-))

2-3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na prípravu hašé poznám dva-tri spôsoby. So zápražkou, s bešamelom, alebo so strúhankou. Urobila som si po svojom, bez akejkoľvek múky:-P Z polievky som mala varené hovädzie zadné, ktoré som vkladala do vriacej vody. Robím tak, keď chcem, aby varené mäso ostalo chutnejšie, nevylúhuje sa úplne. Robila som k nemu aj kôprovú omáčku s knedľou. Na hašé mi zvýšil kus asi 20dkg. Pomlela som ho.
  2. Cibuľu som opražila na masti, prisypala som mäso a podliala som ho 2 naberačkami polievky.
  3. Mäso hneď vsiaklo tekutinu, keď sa tak stalo, priklepla som vajíčko a vidličkou som ho miešala v mäse, kým sa poriadne upieklo. Vypla som plyn.
  4. Zmes som dochutila horčicou a pridala som aj strúhaný syr. Môže sa pridať aj korenie, ja som kvôli dcérke nič nedávala. Ako prílohu som upiekla zemiaky s rascou a pripravila som mrkvový šalát s citrónovou šťavou a medom- náš obľúbený:-)
  5. Hašé posypané petržlenovou vňaťou nám chutilo, je to ľahšia obmena fašírok a predsa chutná.