Halušky z knihy Kulinária Maďarsko

Autor receptu: evas13

Halušky mám rada od detstva, lenže ako som sa vydala halušiek som robila menej, nakoľko manžel cestoviny vôbec nemusel. V tú dobu som ich robila od oka a nie vždy sa mi pre nás dvoch vždy podarili. Nakoniec som kapitulovala a sem tam som uvarila cestoviny. Až keď som sa prihlásila do @varechy a vyhrala som knihu Kulinária Maďarsko, tam som si vyhľadala recept na halušky a pripravila som si ich. Boli výborné a tak Vám píšem rozpis. Nech sa páči.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia rozklepeme do hlbokej misy a prilejeme 200 ml vody. Postupne pridávame toľko múky, aby sme získali mäkké cesto. Cez riedke sitko pretlačame cesto do vriacej osolenej vod. Halušky hádžeme aj z namočenej dosky namočeným nožom. Hotové halušky vyplávajú na povrch. Scedíme ich a prepláchneme vlažnou vodou, necháme odkvapkať a premiešame v horúcej masti.
  2. Použila som polohrubú múku a namiesto masti olej. Soľ som pridala k vajciam na hrot noža. Boli výborné a odvtedy ich pripravujem len takto. Manžel rokmi zmúdrel a tiež si ich dá. Prajem dobrú chuť.