Halušky s fetou

tassiedevil - fotkatassiedevil, 22. marca 2013

Určite sa mnohí z Vás pousmejete...halušky s fetou...verte tomu, že to nechutná až tak zle.../tu v Austrálii bryndzu nepoznajú a doposiaľ sa nikto Zobraziť celý popisUrčite sa mnohí z Vás pousmejete...halušky s fetou...verte tomu, že to nechutná až tak zle.../tu v Austrálii bryndzu nepoznajú a doposiaľ sa nikto nenašiel, kto by ju sem doviezol...nevidím príčinu prečo?/ možno aj chutia lepšie ako zle pripravené s bryndzou...

Suroviny

4 ks
 podľa potreby
150 g
80 g
100 g
2 ks (vňaťová cibuľka)




Postup

  1. 1

    klasicky uvarené halušky, len namiesto bryndze používam tasmánsku fetu a trochu filadelfia syru posypané popraženou slaninkou a vňaťou z jarnej cilulky alebo pažítky..

Diskusia k receptu

veve
Feta rozhodne nemusí byť zlá alternatíva za bryndzu. Pekne si sa vynašla :-)
malroxa
určite výborné tieto halušky. asi sa nemôžu dovážať len tak potraviny ku vám, nie? pustili by vás z letiska s bryndzou? inak len malá chybička: po slovensky sa správne povie "chutí" nie "chutná".
jajaem
nepoznám zle pripravené halušky s bryndzou. Halušky sa predsa nedajú pokaziť. :)
Ale keď tam nedostať bryndzu tak pekná náhrada. Ja zvyknem robiť so syrokrémom a slaninkou keď náhodou nemám bryndzu.
babav
Ja som sa pousmiala,ale nie z dôvodu ,na ktorý v úvode receptu narazas.Feta cheese používam namiesto bryndze už celé desaťročia z toho istého dôvodu ako ty,ale ho nemiesam s inym syrom.V domácom jazyku "slovglish"ich volame "fetacheesove"halušky ;-)
tassiedevil
@malroxa , samozrejme súkromné osoby nemôžu dovážať potraviny do krajiny..firmy ktoré majú dovoznú licenciu môžú..dovážajú sem potraviny z celého sveta a myslím že zo Slovenska som sa stretol asi s jedným druhom tovaru..nejaký tavený syr..prepáčte tú pravopisnú chybu...zo slovenčiny som mal len dvojku:)))) po mnohých rokoch mi to pomaly vypadáva...
lusinkab
krasne tak to som sa musela vynajst aj ja,kedze som mala velku chut na halusky :-) vyskusala som niekolko druhov fety ale az raz som v jednom kontinentalnom obchode narazila na nieco ako fetu co mala v sebe trosku z kozy a trosku z ovce a na 95 percent to chutilo ako nasa bryndza :-)
2010
Vsetky syry ktore nie su pasterizovane su zakazane dovazat a bryndza patri medzi ne.
tassiedevil
pokiaľ som správne informovaný, tak aj na Slovensku bryndzu vyrábajú z pasterizovaného mlieka..
radost
myslím-že salašnícka bryndza nie je z pasterizovaného..to len tá "pančovaná" kravským mliekom...preto pravá je drahšia...aspoň u nás-na salaši-vravia takto...
jody
A tak mi napadlo, ak nie je problem sa v australii dostat k cerstvemu ovciemu syru, preco si tu bryndzu doma nevyrobit?
lusinkab
@jody no to je prave ten problem sa dostat k tomu cerstvemu ovciemu syru uz som aj skusala hladat potom co tu bol pridany recept na domacu bryndzu ale akosi som sa nikde nedogooglila ;-(
afataga
ja halusky s bryndzou nemam rada, toto sa mi paci viac
u nas predavaju aj nepasterizovanu bryndzu, ale par krat sa mi stalo, ze som kupila, doniesla domov a vyhodila, lebo bola skazena
huck
Tedaaa - Eureka!! Gratulujem - to je nápad za milion! :) Vdaka za rcp.
hahaias
2010 / vazne sa nedoja? To som teda nevedela a preco vlastne?
babav
@hahaias ,ovecky v Austrálii chovaju hlavne pre vlnu, ale to viem iba z kníh a filmov.Australcania na Vareche ti iste môžu dať pravdivejsiu
odpoved;-) .
raban
Veru, aj ja si pripravujem halušky s fetou, len si nenapísal, ako tú fetu spracovávaš. Ja si to robím ponorným mixérom a to tak, že rozdrobím fetu, pridám kyslú smotanu, prípadne biely jogurt. A @Tassiedevil , máš pravdu, kto to neochutnal neuverí, že sú fakt možno i lepšie, pretože to nie je suché, ako niektorá bryndza, v núdzi vznikajú tie najlepšie veci.
jody
Tak to som fakt prekvapena, ze sa 99% oviec v australii nedoji. To mi ani nenapadlo. A co to skusit ako novy podnikatelsky zamer? :-D
tiginko
výborný nápad @jody ! Môj syn sa hlási za dojiča! Austrália je jeho vysnívana krajina, hotelová škola by mu stačila ako kvalifikácia, nie?
jody
A nastane exodus slovenskych bacov... :-D
tassiedevil
@raban , ja len jednoducho popučím vidličkou, lebo feta je pekne krémová, takže sa dá ľahko zamiešať...u vás možno dostať dánsku alebo grécku fetu ktorá má podobnú konzistenciu...
tassiedevil
je to skutočne smutné, že v krajine kde je viac oviec ako ľudí je len velmi málo takých ktorí doja ovce...niekde som čítal, že v Austrálii sa nadojí len 500 000 litrov ovčieho mlieka za rok....a samozrejme dnes sa to už nemusí robiť ručne ako kedysi....
tiginko
je to fakt škoda @tassiedevil , veď o koľko dobrôt Austrálania prichádzajú...mal by si s tým niečo urobiť :-)
tassiedevil
@tiginko , to máš teda pravdu...ja som sa pokúšal najsť niekoho kto by mi predal ovčie mlieko alebo vyrobil ovčí syr ale chcú zato nehorázne ceny...pýtali až 80 dolárov za kilo syra...neviem si predstaviť čo je zlé s tymito ľudmi:))))
tassiedevil
ja myslím že Slováci by sa mali tiež viac snažiť a tlačiť svoje výrobky do celého sveta...a najmä tie ktoré sú skutočne unikátne...
2010
Uzakonenna minimalna hodinnova mzda na dohodu $ 19.65 = € 15.80
palokuchki
Tie halusky na tom tanieri vyzeraju vyborne. Len sa do nich pustit. Aku fetu kupujes, ked hovoris ze ju mas makku, ze ti ju staci len roztlacit vidlickou. Ja poznam len taku tvrdu ako spomina @raban. Predtym ako som si zacala robievat syry doma, tiez som robila halusky s kupovanou fetou. No a vies k tej cene toho syra je to tak. Na kilo syra potrebujes zhruba 10 litrov mlieka. Zalezi to od kvality mlieka. Neviem presne kolko mlieka da jedna ovca, ale sa mi zda ze je to okolo 300-400ml. Ak sa mylim opravte ma. No a ked si to spocitam ako dlho mi to bude trvat rucne podojit take mnozstvo oviec aby som dostala 10 litrov mlieka a potom este ten syr robit, tak mozno tych $80 dolarov nie je az tak vela.
tassiedevil
@palokuchki , kupujem od firmy South cape, Tasmanian feta, môžeš ju kúpiť vo woolies...je ich viacero druhov, hľadaj tú ktorá ma fialové pásy bo bokoch balenia určite ju najdeš...tiež robím z nej pomazánku, určite poznáš, šmirkas...rozumiem čo vravíš o tej cene, ale stejne sa mi to zdá trochu prehnané,,videl som tu napriklad Pekoríno robený na Tasmánii za 120 dolárov kilo...nakoniec ako všetko ostatné, ceny rapídne stúpajú....dosť sa to pokazilo za posledné roky....
ankabanka
aj nasa parta si rada pochuti na tejto kombinacii a nelutujeme dobru fetu, nie tie drtive a slanosuche.
a k tomu buttermilk a sme najedeni a spokojni do casu aj bez piva.
zenfira
no paradicka, ja som doteraz nahradzovala bryndzu jednym typom tvarohu, ktory som tu zohnala a nie je to veru tvaroh ako pozname my, ale je to take slansie a kyslejsie, halusky su celkom chutne, nabuduce to zmiesam s fetou, bude to dobrota! dakujem za napad ;-)
fotokuchar
@Raban (22.3.2013 18:11)
Fetove urcite lepsie urcite nie su ale jedle su, skor taka nahrada jedla slovakov zijucich v zahranici , Bryndza je bryndza ;)


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia