Habanero omáčka (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Omáčka pre odvážnych, ale som si istá, že na Vareche je ich dosť. Moja balkónová zásoba sa minula tak som siahla na čerstvé v Metre.

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Chilli papričky a petržlenovú vňať umyjeme.
  2. Pripravíme si rukavice, ak máte odolnú pokožku, tak nemusíte :) Pokrájame chilli na malé kúsky, petržlenovú vňať nakrájame, očistený cesnak tiež nakrájame na malé kúsky. Vložíme do mixéra rozmixujeme na pastu. Hlavne to po otvorení mixéru hneď neovoniavajte :D
  3. Pridáme olej, soľ a ocot a premixujeme. Máme hotovo. Ja nesterilizujem, nechávam takú surovú. Z tohto množstva máme dva 2 dcl poháre. Dobre ich uzavriem, odoberám si z nich vždy čistou, suchou lyžičkou množstvo, ktoré potrebujem, nikdy tam nedávajte lyžicu od jedla a vydrží Vám aj 2 mesiace. Ak tak rýchlo neminiete, tak zasterilizujte.
  4. Omáčka má hustotu horčice, použiť sa dá do polievok, pod mäso, do nátierok, dipov, marinád, takí odvážnejší aj k mäsu, ale s rešpektom. Dúfam, že sa nájdu nejaký podobní nadšenci :) a využijete tento recept.