Gyros šalát

Autor receptu: galka01

V jedno teplé, aprílové popoludnie sme grilovali kuracie prsia.Zabudli sme na pečivo, tak čo v rýchlosti zohnať? Od sestry som dostala kedysi dávno recept na výborný gyros šalát, ale recept akosi nie a nie nájsť.V tom momente som začala vytvárať podľa seba.....len podľa toho, ako som si zapamätala.....bol naozaj super....treba skúsiť. Musím ale dodať, že sestra mala recept z internetu...asi ho všetci poznáte.

45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, prudko opečieme na olivovom oleji do zlatistá, pridáme polovičku balíčka korenia Gyros, podlejeme vodou a dusíme do mäkka...vodu necháme vypariť , tú nepotrebujeme. Hotové mäso necháme vychladnúť.
  2. Spolu zmiešame tatarskú omáčku, kyslú smotanu, strúčik cesnaku a zvyšnú časť korenia Gyros. Pripravíme si vlastne taký dresing. Všetku zeleninu si nakrájame na kocky a začíname vrstviť do väčšej misy.V akom poradí začnete ukladať zeleninu, to nechám na Vás....všetko treba pekne vrstviť, striedať zeleninu, mäso, kečup, dresing...atď...Môžete použiť aj iný druh zeleniny( veľmi dobrá je aj červená a biela kapusta, na krájaná na jemné razance)
  3. Nakoniec posypeme nakrájanou pažítkou a dáme do chladničky zachladiť.