Guláš z Flámska
Autor receptu: 2010
Lacné predné hovädzie, pivo ktoré je už "vyfučané", starý tvrdý chleba a horčica a máte
"Vlaamse Stoverij" .
20 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Maso nakrajame na kocky a dame zatiahnut na masle.
Pridame cibulu a oprazime niekolko minut.
Pridame bobkovy list a tymian.
Podlejeme ciernym pivom najlepsie "vyfucanym na vrch poukladame skrajce chleba starsieho chleba natreteho horcicou.
- Dame dusit , na nizkom plameni ,.... a dusime sem tam pomiesame , sem tam prilejeme.
Dusime 2-3 -4?hodiny zalezi aku podosvu mate.
Ochutime sol korenie, netreba davat ziadnu muku ani zahustovat , chleba sa uplne rozvari.
Da sa servirovaj aj same ale pol hodinu pred koncom pridate mrkvu male cibulky , zemiaky a spravime z toho krajsie moderne jedlo s topinkami s horcicou.