Guláš z Flámska

Autor receptu: 2010

Lacné predné hovädzie, pivo ktoré je už "vyfučané", starý tvrdý chleba a horčica a máte "Vlaamse Stoverij" .

20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Maso nakrajame na kocky a dame zatiahnut na masle. Pridame cibulu a oprazime niekolko minut. Pridame bobkovy list a tymian. Podlejeme ciernym pivom najlepsie "vyfucanym na vrch poukladame skrajce chleba starsieho chleba natreteho horcicou.
  2. Dame dusit , na nizkom plameni ,.... a dusime sem tam pomiesame , sem tam prilejeme. Dusime 2-3 -4?hodiny zalezi aku podosvu mate. Ochutime sol korenie, netreba davat ziadnu muku ani zahustovat , chleba sa uplne rozvari. Da sa servirovaj aj same ale pol hodinu pred koncom pridate mrkvu male cibulky , zemiaky a spravime z toho krajsie moderne jedlo s topinkami s horcicou.