Taliansky guláš

2010 - bez fotky2010, 11. mája 2011
Taliansky guláš
Foto: 2010

Je tu vela gulasov, slovenskych, madarskych, kotlikovych atd...ale taliani a gulasik? To znie ako riadna habadura. Ale naozaj hore na severe v Alpach robia Zobraziť celý popisJe tu vela gulasov, slovenskych, madarskych, kotlikovych atd...ale taliani a gulasik? To znie ako riadna habadura. Ale naozaj hore na severe v Alpach robia vyborne gulase. Pokusim sa pridat tento v dobrom umysle, ale gulas je velmi citliva vec a zalezi od kuchara. Aj ked som „studoval“ tento recept, tak som nasiel asi 20 variant. Takze ziaden olivovy olej ale mast a cervena paprika a "Goulash di Manzo ".

30 minut minút
príprava
2 hodiny minút
tepelná úprava

Suroviny

1kg
400 g nasekaná
2 struciky
2 hrnceky
1hrncek
1lyzica
2lyzice
1 lyzicka
1?2 lyzicky
2
2lyzice struhana
 mleté čierne korenie
2
100 g




Postup

  1. 1

    Mast dame rozohriat na vacsiu panvicu a pridame nakrajanu cibulu.Zlahka oprazime do sklovita pridame nakrajany cesnak, Hovadzie predne odblanime a nakrajame na kocky. Cibulu a cesnak odsunieme na bok panvice a do stredu dame nakrajane hovadzie maso a dame zatiahnut a po chvili vmieame cibulu a oprazime spolu .

  2. 2

    Znizime plamen posypeme mletou paprikou a mletym kminom oprazime ( na papriku pozor aby nezhorkla). Pridame lyzicu octu aby nam ostala pekna farba. Pridame vino a dusime a ked sa zredukovalo na polovicu , pridame vyvar a nakrajane paradajky ( alebo talianske z konzervy drtene ),bobkovy list , majoranku a pokracujeme v duseni.

  3. 3

    Ked je gulas skoro hotovy maso makka 5-10 minut , pridame nastruhanu citronovu koru a ochutime podla potreby sol korenie.

  4. 4

    V modernej restauracnej verzii sa maso vyberie , stava sa rozmixuje prida sa kocka masla lyzica citronovej stavy a prevari zredukuje.My sme servirovali tzv." rustic" dedinsky na hrubo. Tradicne sa serviruje s polentou.

Diskusia k receptu

julica
Perfektný, presne tuším, ako to bude chutiť s citrónovou kôrou, fasa, určite uvarím, dík
bozulka
2010, to sa mi páči,tá masť,lebo sú jedlá kde žiadny olej nepasuje aspoň mne nie.A to sa týka všetkých gulášov, rošteniek a sviečkovej.
jody
paráda :-) skoro ako od gundela :-)))
boris111
Dobre vyzerajúci gulášik. Odkladám a vyskúšam. Z ktorej oblasti na severe v Alpách to je? Nie autonómna oblasť Bolzáno, Trentíno-Horná Adiža?
sjuz
masť používam s obľubou aj ja, domácu vyškvarenú...a presne ako hvoríš - niekde sa ten olej vyslovene nehodí... Super gulášik!
vecnemlada
jeeej, presne taky robievam a ani som nevedela, ze je taliansky, ale je fajnovyy...
2010
@misha , ty si taka sikovna to je jedno z coho to vykoumas tam u vas daleko , aj ked skusis zo sojoveho masa bude to super.
tizian1cat
neni nad dobru doma vyskvarenu masticku ...a do fajneho gulasiku olej nepasuje, ta citronova kora zne velmi zaujimavo, urcite vyskusam
lucylee
ďalší perfektný recept, veru chýbali tú tvoje recepty, som rada, že zase pridávaš :)
2010
@boris111 , odpoveda ked sa nemenia pocitace, teraz pod novym Windows 7 a Outlook 2010. Neviem kde je lava a prava . Ten gulas je z Bolzana.
boris111
Dakujem. Prepac, to som nevedel, ze menis pocitace. A tu pravu a lavu urcite zvladnes :-)
2010
gulase sa robia vsade aj v afrike ako tento sik sik wat z Ethiopie.Len sa dava ochutene ghee - kebbeh a vela paprikoveho korenia berbere.Serviruje sa s chlebom injera.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia