Grízkový koch
Autor receptu: gabulka2
Tento recept je výnimočný. V širokom okolí ho nikto nepozná. Pochádza z môjho detstva - od mojej mamy. Tak ako ja, aj moje deti si ho obľúbili a získa si iste ocenenie aj od kulinárov, výživárov.....
Je to ľahké jedlo, sýte a zdravé a v rodine sa bojuje o každú porciu, takže môže byť pre desiatich, ale aj pre dvoch!
10 porcií |
5 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Pracovný postup: 6 žĺtok vymiešať s 9 lyžicami jemného kryštálové cukru.
- Potom pridáme 9 lyžíc detskej krupice a štipku soli a nakoniec zľahka vmiešame sneh zo 6 bielkov.
Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Upiečieme ako piškótové cesto.
- Koch vyberieme z formy tak, že najprv okrúhlym jedálenským nožom obídeme koch po okrajoch formy, potom položíme na formu plytkú misu a celé prevrátime. Nakoniec pomaly ! polievame litrom horúceho mlieka osladeného vanilkovým a kryštálovým cukrom. Koch väčšinu mlieka vsiakne do seba. Ostatné ostane na dne misy.
Podávame ako bábovku a pridáme trochu toho zvyšného mlieka. Dostatok mlieka je podstatný.