Griotka

viera1 - fotkaviera1, 26. júna 2011

Dávam na výber @mariaklara.

Suroviny

1-1,5 kg vykôstkované
1 kg
1-1,5 l
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Do veľkej fľaše vrstvíme višne s cukrom a zalejeme rumom,podľa toho,akú silnú ju chceme mať (dolejeme vodu).Fľašu zakryjeme a necháme 3-4 týždne odležať pri izbovej teplote (nie na slnku),kým sa cukor nerozpustí.Scedíme.Skladujeme v chlade.

Diskusia k receptu

aroooo
no aj toto môže byť dobré, trstinový môžem nahradiť aj obyčajným? ukladám aj túto variáciu
viera1
Môžeš,ale tá jemná príchuť asi bude chýbať,tak by to chcelo korenie.
jerica
@vierka ďakujem za radu , budem hľadať recept na bagety alebo kaiszerky skombinujem.
mariaklara
@vierka zabudla som ti vlani napísať a poďakovať, tento likér som robila, bol, už len bol - dobrý:-)) Už nieje, ale bude nový.
marijanna
takto to robila moja mama,my sme ešte chodili do zakladky...no ked nebolo ami doma tak sme s kamošmi chodili odpijat z flaše priamo z chladničky....vemi nam to chutilo...musim niekedy spravit zas...:D ukladam kk :)
ela77
Vierka reagujem na správu o pridaní si mňa, neviem kde to inak napísať, ale možno sa ti to dostane ten môj koment. Nepomýlila si sa, alebo čím som si to zaslúžila, pátram, pátram, ale žiaľ . Som tiež bývalá popradčanka a možno sa aj osobne poznáme. A pri pátraní som zistila v jednom tvojom recepte komentár -Krasomila-, ktorý sa nám akosi stratil ale asi je teda zo Svitu, lebo písal o tom v komentároch. Sme tu takmer rovnako zaregistrované ale žiaľ zatiaľ som neprelúskala všetky možnosti varechy ako sa spojiť s niektorými inak okrem zadania meil adresy. Upozornenie na teba som dostala cez redakciu na meil, ktorý som zadala pri registrácii.
viera1
@ela77 nie,nepomýlila som sa.Prezerala som si kuchársku knihu a zistila som,že mi zmizlo mnoho receptov.Tak som si rýchlo vytlačila tvoje,lebo som ich odporúčala kamarátkam a zarazilo ma,že ťa nemám v obľúbených.Takže neskoro,ale predsa.Nefungujú mi Tajné správy,ale počkám,až sa to vycibrí a potom skúsim.Či sa poznáme ?Skôr budeš poznať ty mňa a mám pocit,že máme aj spoločného známeho (pán Zeman),ale môžem sa mýliť.Potom sa ozvem,želám všetko dobré,Viera.
ela77
tu je aj také niečo ako tajné správy? tieto všelijaké zákutia varechy nepoznám. Poraď potom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia