Griotka a la Black cat

romafo - bez fotkyromafo, 3. júna 2012

Suroviny

1 kg
1 kg
1 l
0,5 l
0,5 l




Postup

  1. 1

    Do pohara sa nasypu visne a cukor, a zaleje sa alkoholom. nakoniec sa pridaju platky citrona a kusky skorice. Treba premiesat aby sa cukor pomaly rozpustal. Mne sa nerozpustil nekdy na prvy raz takze take 3 dni to treba denne prehrabnut varechou a cukor sa rozpusti. Pohar sa utesni sackom a gumickou okolo hrdla. Griotka sa v pohari luhuje mesiac na tmavom a chladnom mieste, pri com sa obcas premiesa. Po mesiaci sa ohniva voda zlieva do flias od vodky, rumu alebo ineho tvrdeho alkoholu:) a opite visne sa daju pouzit k priamej konzumacii, na kolac, alebo zavarit ako visne v rume a sezrat neskor:). Z jednej davky vyjde tak 2,5 - 3l tekutej vyzivy:)

Diskusia k receptu

hubata
Hehe..... ďalšia griotka, ale aj táto je fajn! Oceňujem aj vtipný chlapský postup a komentárik v ktorom ma zaujali: "úlomky škorice" "prehrábnuť vareškou" a "sežrat". Vďaka.
aroooo
Dávno som robila niečo podobné ale asi bez vína, ak budú višne...ukladám
waocipa
recept si ukladám-a už od samého čítania som pripitá hihi...
pivonka
Kedysi zamlada som robila griotku tiež z červeného vína a rumu a bola výborná. Nezapísala som si recept, veď bol taký jednoduchý - a zabudla som. Relatívne nedávno som robila opäť, bol predpis dať na slnečný okenný parapet. Napriek alkoholu sa všetko skazilo. Tomuto receptu dôverujem, ide do tmy a chladu a tiež je tam červené víno a rum, ako pri mojom prvom super pokuse. Samozrejme zakladám.
janula2210
super, vyskúšam. Dá sa to spraviť aj s čerešňami? Viete mi poradiť? Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia