Grilovaný baklažán

Autor receptu: taxitaxi

Zeleninu na tento spôsob pripravujem dosť často. Je to rýchle a chutné.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame baklažán na kolieska / môžme ho posoliť a nechať vypotiť /. Zatiaľ si šampiňony nakrájame na štvrťky a na masle ich opečieme pokiaľ nezhnednú. Ja to robím na väčšom plameni je to rýchlejšie. Vo výpeku osmahneme aj fazuľku.
  2. Baklažán opláchneme, osušíme potrieme olivovým olejom a grilujeme na panvici z oboch strán.Uvaríme zemiaky - kto chce môže zvoliť aj inú prílohu...pečivo... Syr cottage zmiešame s nakrájanou petržlenovou vňaťkou.
  3. Uložíme na tanier a dozdobíme strúhaným syrom.