Grilovaný baklažán
Autor receptu: taxitaxi
Zeleninu na tento spôsob pripravujem dosť často. Je to rýchle a chutné.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame baklažán na kolieska / môžme ho posoliť a nechať vypotiť /. Zatiaľ si šampiňony nakrájame na štvrťky a na masle ich opečieme pokiaľ nezhnednú. Ja to robím na väčšom plameni je to rýchlejšie. Vo výpeku osmahneme aj fazuľku.
- Baklažán opláchneme, osušíme potrieme olivovým olejom a grilujeme na panvici z oboch strán.Uvaríme zemiaky - kto chce môže zvoliť aj inú prílohu...pečivo... Syr cottage zmiešame s nakrájanou petržlenovou vňaťkou.
- Uložíme na tanier a dozdobíme strúhaným syrom.