Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Grilovaná pražma alebo morský vlk sú kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry
paradajkami, olivovým
olejom a citrónovou kôrou to bude pre vás pravý stredomorský zážitok!
4 porcie |
30 minút príprava |
5 až 8 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryby očistíme, umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a poriadne ich zvnútra aj zvonka potrieme vegetou s cesnakom. Necháme postáť asi 40 minút, nech sa chute poriadne prepoja.
- Gril potrieme olivovým olejom a predhrejeme ho. Na gril poukladáme ryby a podľa veľkosti ich grilujeme z každej strany 5 až 8 minút.
- K rybám pridáme na gril cibuľu nakrájanú na polovice, mladú cibuľku a cherry paradajky a grilujeme dokým zelenina nezmäkne a nebude pekne sfarbená.
- Keď sú ryby hotové, vyberieme ich na tanier a posypeme ich na hrubo pomletým čiernym korením, pretlačeným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, prelejeme zostávajúcim olivovým olejom, ugrilovanou zeleninou a podávame.