Grilované ryby s paradajkami a cibuľou

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Grilovaná pražma alebo morský vlk sú kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry paradajkami, olivovým olejom a citrónovou kôrou to bude pre vás pravý stredomorský zážitok!

4
porcie
30 minút
príprava
5 až 8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryby očistíme, umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a poriadne ich zvnútra aj zvonka potrieme vegetou s cesnakom. Necháme postáť asi 40 minút, nech sa chute poriadne prepoja.
  2. Gril potrieme olivovým olejom a predhrejeme ho. Na gril poukladáme ryby a podľa veľkosti ich grilujeme z každej strany 5 až 8 minút.
  3. K rybám pridáme na gril cibuľu nakrájanú na polovice, mladú cibuľku a cherry paradajky a grilujeme dokým zelenina nezmäkne a nebude pekne sfarbená.
  4. Keď sú ryby hotové, vyberieme ich na tanier a posypeme ich na hrubo pomletým čiernym korením, pretlačeným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, prelejeme zostávajúcim olivovým olejom, ugrilovanou zeleninou a podávame.