Foto: babkamt
Plnku ku kuraťu som piekla zvlášť.
na 180 °C
Postup
-
1
S prípravou kuraťa začneme deň pred jeho pečením. Kura umyjeme, osušíme, očistíme od zbytkového peria. V 2 PL oleja rozmiešame grilovacie korenie na kura s troškou chilli. Kura osolíme aj zvútra, natrieme pripraveným ochuteným olejom. Necháme do druhého dňa odležať v chladničke prikryté. Ráno kura vyberieme z chladničky aspoň hodinu pred grilovaním. Tu je čas, aby nastúpil do kuchyne syn. Napichne mi kura na grilovaciu ihlu, vycentruje ho. Kura sme piekli na dvore v malej elektrickej rúre vyhriatej na 180 stupňov dve hodiny za občasného polievania. Kým sa kura pieklo, ja som sa venovala okopávaniu kvetov na dvore. Po čase sa začala dvorom šíriť vôňa pečeného kuriatka.
-
2
Mäso bolo šťavnaté, pri kosti dobre prepečené.
Nie len to "napatlanie" je dôležité. Fajn je, ak sa koreniny dostanú aj do mäsa - napácujú sa.
Neplatí to vždy. Někdy peču kuře s minimem koření - pak se rozvine jemnost chuti samotného kuřete.