Grilovaná pražma zlatá (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Rozhodli sme sa, že v nedeľu budeme grilovať. Ja som obstarala rybu, syn ešte
prikúpil
kuracie krídelká. Mäso ugriluje syn a ja uvarím len polievku. Upiekla som aj
oškvarkové
pagáče. Všetci sme sa tešili na pražmu, je to chutná ryba. Nakoniec nič nedopadlo
tak,
aby sme si to naplánovali.
Postup
- Kúpila som 4 kusy čerstvej pražmy zlatej.
- Umyla a osušila som ju. Kožu som trochu narezala do kríža. Natrela som ju olejom.Tentokrát som ryby len osolila, aby bola cítiť chuť rybacieho mäsa.
- Naložila som kilogram kuracích krídel. Do 50 ml oleja som dala rôzne korenia. Zamiešala som a do ochutenej marinády som vložila krídelká. Dobre som ich premiešala, uložila zakryté do chladničky. Grilovať sa budú až večer.
- Z polovičky sliepky som uvarila slepačiu polievku. Uvarené mäso sa mi ponúkla Terezka obrať:-) Viete si predstaviť, koľko z neho zostalo:-) Dala si polievku a ochutnala pagáče. Hoci má ryby rada, grilovanú rybu už nechcela. K obedu sme si nakoniec ugrilovali len dve ryby. Tie sme si navzájom núkali. Všetkým stačila polievka. Kým sa urobila ryba, napchali sme sa čerstvými voňavými oškvarkovými pagáčikmi.
- Na večeru sme si ugrilovali krídelká.
- To už aj vnučka vyhladla:-)
- Pohľad do záhrady.