Grilovaná pražma zlatá (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Rozhodli sme sa, že v nedeľu budeme grilovať. Ja som obstarala rybu, syn ešte prikúpil kuracie krídelká. Mäso ugriluje syn a ja uvarím len polievku. Upiekla som aj oškvarkové pagáče. Všetci sme sa tešili na pražmu, je to chutná ryba. Nakoniec nič nedopadlo tak, aby sme si to naplánovali.

Postup

  1. Kúpila som 4 kusy čerstvej pražmy zlatej.
  2. Umyla a osušila som ju. Kožu som trochu narezala do kríža. Natrela som ju olejom.Tentokrát som ryby len osolila, aby bola cítiť chuť rybacieho mäsa.
  3. Naložila som kilogram kuracích krídel. Do 50 ml oleja som dala rôzne korenia. Zamiešala som a do ochutenej marinády som vložila krídelká. Dobre som ich premiešala, uložila zakryté do chladničky. Grilovať sa budú až večer.
  4. Z polovičky sliepky som uvarila slepačiu polievku. Uvarené mäso sa mi ponúkla Terezka obrať:-) Viete si predstaviť, koľko z neho zostalo:-) Dala si polievku a ochutnala pagáče. Hoci má ryby rada, grilovanú rybu už nechcela. K obedu sme si nakoniec ugrilovali len dve ryby. Tie sme si navzájom núkali. Všetkým stačila polievka. Kým sa urobila ryba, napchali sme sa čerstvými voňavými oškvarkovými pagáčikmi.
  5. Na večeru sme si ugrilovali krídelká.
  6. To už aj vnučka vyhladla:-)
  7. Pohľad do záhrady.