Grilážová plnka bez Salka
Autor receptu: wildrane
Nakoľko moji krpci milujú griláž, a všetky koláče kde ide Salko v akejkoľvek podobe a počet spotrebovaných Salk k Vianociam a veľkej noci stúpol na veľký počet, vyskúšala som raz recept od kolegyne p. Rožkovej. Už 10 rokov ním plním griláž, tento rok som zvyšok plnky pridala aj do šuhajd a boli výborné.
Postup
- 250 g cukru upálime, pridáme smetol, potom pridáme zbytok (250g) cukru, miešame kým sa cukor nerozpustí a vlejeme, za stáleho miešania, v mlieku rozšlahaná vajcia, nakoniec pridáme posekané orechy ( ja ich pomeliem na mlynčeku a pridávam viacej, cca 250-300). Natrieť na oblátky , zaťažiť, odložiť na chladné miesto, na druhý deň pokrájať a ozdobiť čokoládovou polevou.