Plnené tortové oblátky

Grilážky

Autor receptu: horalkalesna

Na Vianoce nechýbali ani u nás.

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca nasypeme cukor a necháme ho bez miešania roztopiť na miernom ohni. Keď začne cukor hnednúť miešame. Pridávame po častiach maslo. Maslo má mať izbovú teplotu. Miešame, aby sa hmota spojila.
  2. Potom pridávame postupne Salko, miešame. Keď je celá hmota spolu spojená, odložíme zo sporáka a nasypeme nasekané (nie pomleté) vlašské orechy, pomiešame. Necháme 3 minúty vychladnúť.
  3. Na nachystané tortové oblátky začneme natierať zmes.
  4. Na natretú prvú vrstvu priložíme ďalšiu oblátku, mierne pritlačíme a začneme natierať ďalšiu. Na druhú vrstvu zmesi dáme ďalšiu oblátku a mierne pritlačíme.
  5. Zaťažíme doskou na krájanie a na ňu položíme 2 kg múky a dáme do chladu stuhnúť.
  6. Po stuhnutí nakrájame zúbkovaným nožom. Ja som jeden plech grilážiek máčala do čokolády.
  7. Na ďalšie som použila len 250 g kryštálového cukru a bez čokolády ? Boli rovnako chutné ?