Grilážka bez orechov - čistá

ailuj82 - fotkaailuj82, 8. decembra 2013
Grilážka bez orechov - čistá
Foto: ailuj82

Nemala som orechy... a bola výborná :)

Suroviny

300 g
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Cukor upálime na miernom ohni na karamel, pridáme salko a maslo. Na miernom ohni rozvaríme, všetko sa musí spojiť.

  2. 2

    Plníme oblátky. Buď 1 väčšiu vrstvu medzi 2 oblátky, alebo menej krému a viac vrstiev... Do horúcej plnky môžeme pridať kokos, budú kokosové grilážky :)

  3. 3

    Oblátky zaťažíme a necháme stuhnúť. Krájame na obdĺždníky.

Diskusia k receptu

luss44
grilážky ľúbim, ale ešte som ich nerobila... a pritom vyzerajú jednoducho. Tvoje sú pekné, iste aj chutné.
eviana
Ak má niekto alergiu na orechy, super recept... ale ja by som tie naše s orechami nemenila za nič na svete... Ale musím uznať, že aj tieto Tvoje sú vydarené :)
axinka111
Dobrý. Vie mi prosím Vás niekto poradiť ako dlho vydrží taká griláž, nakoľko tam ide maslo?

Teda za predpokladu, že sa nezje hneď po stuhnutí. :)
alex37
recept vyzerá dobre, ja som sa raz pokusila vyrobiť grilazku, ale nedrzala mi pokope :-( takisto cukor, salko, maslo. Odvtedy nemam odvahu. Co som mohla pokazit?
ailuj82
@alex37 - aj mne sa to už stalo, nejak sa hmota nespojila. Asi som mala slabý ohen, alebo som krátko varila...
lianka
Mne sa to tiež stalo a od vtedy dodržiavam presný postup, a to keď je upálený cukor a pridám salko nechám za stáleho miešania na najmenšom stupni vrieť 10 minút potom pridám maslo /margarín/ a znova treba miešať na slabom stupni 10 minút, tá hmota sa spojí, a až nakoniec pridať orechy, prípadne kokos. Mám to vyskúšané. Chce to trpezlivosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia