Gratinovaný banán v slaninke

Autor receptu: tinca

Tento recept mám dávnejšie, ale dnes som ho robila prvýkrát. Keďže je nedeľa, tak som si dopriala luxusnejšie raňajky. A poviem vám je to naozaj mňamka.

4
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Banány so žltou šupkou, ale tvrdé, neprezreté ošúpeme a každý prekrojíme po dĺžke napoly a to v strede. Syr nakrájame na plátky na šírku banánov. Na jednu polovicu každého banána poukladáme syr a zakryjeme ho druhou polovicou.
  2. Naplnené bynány na oboch koncoch a v strede obalíme do pásikov anglickej slaninky, pokvapkáme medom a olejom. V pekáčiku ich nakoniec zagrilujeme odhadom 10-15 minút.
  3. Podávame s bagetkou. Dobrú chuť. Jedlo sa hodí na raňajky, alebo aj ako predjedlo.