Gratinovaný banán v slaninke
Autor receptu: tinca
Tento recept mám dávnejšie, ale dnes som ho robila prvýkrát. Keďže je nedeľa, tak som si dopriala luxusnejšie raňajky. A poviem vám je to naozaj mňamka.
4 porcie |
10 minút príprava |
10-15 minút na 170 °C |
Postup
- Banány so žltou šupkou, ale tvrdé, neprezreté ošúpeme a každý prekrojíme po dĺžke napoly a to v strede. Syr nakrájame na plátky na šírku banánov. Na jednu polovicu každého banána poukladáme syr a zakryjeme ho druhou polovicou.
- Naplnené bynány na oboch koncoch a v strede obalíme do pásikov anglickej slaninky, pokvapkáme medom a olejom. V pekáčiku ich nakoniec zagrilujeme odhadom 10-15 minút.
- Podávame s bagetkou. Dobrú chuť.
Jedlo sa hodí na raňajky, alebo aj ako predjedlo.