Granadír s fazuľkovými strukmi (fotorecept)
Autor receptu: dvorka
Rýchlych a chutných jedál nie je nikdy dosť, a ak máte kuchyňu rozmiestnenú po celom byte a ešte aj suroviny dochádzajú, každá myšlienka je dobrá. Dnes som robila grenadír z troch zemiačkov ktoré sa mi schovali na balkóne, s fazuľkovými strukmi ktoré treba spotrebovať nakoľko už bude za chvíľku v záhradke nová fazuľka a domácimi cestovinami z múky a vody pretože vaječné už ani nekupujem.
Postup
- Na troške oleja som si osmahla cibuľu nakrájanú na polmesiačiky.
- Zemiaky som ošúpala, nakrájala na kocky a dala k cibuli a zaliala vriacou vodou aby som ich skoro zakryla. Nechala som variť.
- Premytú fazuľku som nakrájala na menšie kúsky a pridala do rajnice a nechala pomalyčky variť.
- Z múky a vody som urobila tuhšie cesto, na pomúčenom vále som ho natenko vyvaľkala a pokrájala radielkom na pizzu na akože štvorce.
- S placatou naberačkou som cestoviny dala do kastróla kde som pridala vody, aby mali kde plávať a variť sa.
- Pridala som troška soli, červenej papriky, mletú rascu a štipinku majoránky. Zamiešala a nechala vrieť kým vyvrela voda.
- Hotovo. Dovarené a môžem podávať.
Takto varím aj domáce cestoviny s hlávkovou kapustou a aj normálny grenadír.