Gougères - syrové pusinky z odpaľovaného cesta fotorecept
Gougères je francúzske syrové pečivo z odpaľovaného cesta. Zvyčajne sa používajú syry Gruyère, Comté, alebo Emmentaler, môžu sa podávať len tak alebo s nejakou Zobraziť celý popisGougères je francúzske syrové pečivo z odpaľovaného cesta. Zvyčajne sa používajú syry Gruyère, Comté, alebo Emmentaler, môžu sa podávať len tak alebo s nejakou náplňou. Moja inšpirácia: http://foodnouveau.com/2013/01/recipes/how-to-make-gougeres-a-step-by-step-recipe-with-flavor-variations/
porcií
Postup
- 
                                                    1
                                                    Do hrnca dáme vodu, maslo a soľ. Zohrievame, až kým sa maslo nerozpustí. Netreba vodu priviesť k varu, s ďalším bodom pokračujeme hneď, ako sa maslo rozpustí.   
- 
                                                    2
                                                    Keď je maslo rozpustené, pridáme naraz múku a varechou hneď miešame na stredne silnom ohni. Miešame, až kým sa cesto nespojí a na dne hrnca sa neurobí akoby povlak. Potom hrniec odložíme z ohňa a cesto necháme 2-3 minúty vychladnúť.   
- 
                                                    3
                                                    Do cesta po jednom zapracujeme vajcia. Pridáme prvé vajce a vareškou dobre zamiešame. Bude to klzké a trocha nešikovné...   
- 
                                                    4
                                                    ... potom pridáme druhé vajce a zamiešame....   
- 
                                                    5
                                                    ... tretie vajce a zasa zamiešame...   
- 
                                                    6
                                                    ... nakoniec štvrté vajce a to už máme hladšie cesto, ktoré sa dobre mieša.   
- 
                                                    7
                                                    Do cesta pridáme korenie (môžete použiť akékoľvek príchute, ktoré vám vyhovujú)...   
- 
                                                    8
                                                    ... pridáme asi 200ml strúhaného syra a zamiešame.   
- 
                                                    9
                                                    Rúru vyhrejeme na 180-200st. 
- 10
Pekáč vystelieme papierom na pečenie. Môžeme ďalej použiť cukrárenské vrecko, ale ak sa vám nechce špiniť, postačia aj dve polievkové lyžice, ktorými urobíme kôpky.   
- 11
Pečieme na 180-200st. (záleží od vašej rúry), 30 minút.   
- 10


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


urcite budem robit vzdy ked bude doma syr a vajicka :-)))
inak mi tak vrta hlavou, kedze s pikantnym syrom su najlepsie, skusal uz niekto s bryndzou?
este raz dakujem, velmi velmi dobre pusinky :-)