Geniálna 3-bitka

domca13 - fotkadomca13, 1. augusta 2013

Tento recept ma naučila moja maminka a ulovila som si ním môjho priateľa. Je to už povinná súčasť všetkých osláv narodenín a menín v Zobraziť celý popisTento recept ma naučila moja maminka a ulovila som si ním môjho priateľa. Je to už povinná súčasť všetkých osláv narodenín a menín v oboch rodinách :)

90 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškót:
150 g
300 g
2 ks
0,2 l
0,1 l
1 ks
2 PL
Plnka:
0,5 l
2 PL
2 ks
2 ks
250 g
100 g
1,5 bal
1 konzerva
podľa potreby




Postup

  1. 1

    V prvom rade si dáme uvariť Salko v plechovici. Plechovicu ponoríme do hrnca s vodou, aby bola celá plechovica ponorená a varíme 2 hod. Treba dávať pozor na vyparenie vody, keď tak, prilievať vriacu vodu. Po uvarení necháme vychladnúť. Odporúčam ho variť deň vopred, ak sa dá.

  2. 2

    Pripravíme si puding zo Zlatého klasu. Do hrnca dme variť tak tri deci mlieka (nemusí to byť presne), vo zvyšku mlieka rozmiešame Zlaté klasy, vanilkový cukor a kryštálový cukor. Keď mlieko v hrnci zovrie, prilejeme zvyšok mlieka so Zlatým klasom a za stáleho miešania povaríme. Puding musí byť hustý. Odstavíme a necháme riadne vychladnúť.

  3. 3

    Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Do misy si dáme práškový cukor a žĺtky a vymixujeme do penista. Pridáme mlieko, olej a za stáleho šľahania pridávame múku s kypriacim práškom, kakao. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Odporúčam len tak lyžicou alebo vareškou, potom piškót ostane nadýchaný, sneh nebude ubitý. Cesto vylejeme na papierom vyložený hlboký plech a dáme upiecť na 180°C.

  4. 4

    Upečený piškót ešte teplý vyklopíme na plytký plech a opatrne dáme dole papier. Papier je lepší ako vysypaný plech múkou, či strúhankou, nemusí sa potom oškrabovať, aby sa nešmýkala po ňom plnka.

  5. 5

    Rozmixujeme si maslo s práškovým cukrom a po malých dávkach do zmesi pridávame vychladnutý puding. Aby sa plnka nezrazila, treba, aby maslo malo izbovú teplotu, bolo pred podávaním pudingu dobre rozšľahané a puding treba pridávať s trpezlivosťou a láskou :) Hotovú plnku rozotrieme na vychladnutý piškót.

  6. 6

    Na plnku poukladáme BeBe kekse a natrieme ich vychladnutým Salkom, ktoré sa nemieša s maslom(!). Samotné Salko má perfektnú karamelovú chuť a maslom sa to podľa mňa iba kazí, navyše maslová plnka je už pod keksami. Nakoniec na Salko postrúhame čokoládu na ozdobu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia