Gazdovské francuzáky (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Každý má svoj osvedčený recept na tento druh zemiakov, aj ja som už skúšala viac
druhov, či z varených či surových zemiakov, so salámou či klobáskou a tieto som
vylepšila aj cibuľou, cesnakom a údenou príchuťou zo slaninky.
8 porcií |
10 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- očistené surové zemiaky nakrájame na kocky, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, cesnak na plátky a na kolieska nakrájané cigáro / varenú klobásku alebo točenú salámu, posypeme korením na pečené zemiaky, osolíme, premiešame
- kožkou zo slaninky potrieme pekáč, vysypeme zemiakovú zmes, kožku vložíme do stredu pekáča pod zemiaky, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na 30 min.
- vajcia, mlieko, smotanu zmiešame na zálievku a vylejeme na horúce zemiaky, pridáme nakrájané varené vajíčka, premiešame
- mala som zvyšné plátky syra, tak som ich poukladala na zemiaky (nemusia byť)
- dáme dopiecť bez alobalu na 10-15 min.