Gazdovské francuzáky (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Každý má svoj osvedčený recept na tento druh zemiakov, aj ja som už skúšala viac druhov, či z varených či surových zemiakov, so salámou či klobáskou a tieto som vylepšila aj cibuľou, cesnakom a údenou príchuťou zo slaninky.

8
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. očistené surové zemiaky nakrájame na kocky, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, cesnak na plátky a na kolieska nakrájané cigáro / varenú klobásku alebo točenú salámu, posypeme korením na pečené zemiaky, osolíme, premiešame
  2. kožkou zo slaninky potrieme pekáč, vysypeme zemiakovú zmes, kožku vložíme do stredu pekáča pod zemiaky, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na 30 min.
  3. vajcia, mlieko, smotanu zmiešame na zálievku a vylejeme na horúce zemiaky, pridáme nakrájané varené vajíčka, premiešame
  4. mala som zvyšné plátky syra, tak som ich poukladala na zemiaky (nemusia byť)
  5. dáme dopiecť bez alobalu na 10-15 min.