Gazdinkino tajomstvo (fotorecept)
Autor receptu: archaa
Dnes mi padol do oka opäť jeden môj starý recept o ktorý som sa tu s vami ešte
nepodelila.
Mám rada takéto chutné "múdre" recepty na zúžitkovanie zostatkov. Som stále toho
názoru, že jedlo si treba vážiť a nemám rada plytvanie, či vyhadzovanie. A tak, ak mi z
nedeľnej polievky zostane varená zelenina, zbytky mäsa či drobkov, využijem ich na
takýto skvelý pondeľnajší obed...
Postup
- Päť rožkov som nakrájala, namočila do vody a následne ju z nich vytlačila. Tri nakrájala na kocky. Cibuľu nadrobno a opražila som ju na oleji do zlata. Varenú zeleninu som popučila vidličkou, pridala všetky rožky, cibuľu, vajcia, pretlačený cesnak, soľ, koreniny, petržlen a mäso nakrájané na kocky (ak ste sa rozhodli pre slaninku, opražte ju najprv).
- Pridala som za hrsť ovsených vločiek a z takto vypracovanej masy som vytvarovala fašírky,
- ktoré som obalila v múke
- a vyprážala na oleji. Kľudne môzete zmes piecť aj v ohňovzdornej mise ako sekanú.
- Podávala som so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou. Rovnako by som odporúčala aj ľubovoľný zeleninový šalát