Gaštanový krémeš

danda3 - fotkadanda3, 12. apríla 2014 19:50
Ďalšie recepty »
Gaštanový krémeš Foto: danda3

Pôvodne som si pláty upiekla na Guľky a la Snickers, ale nakoniec z toho vznikol tento zákusok.

90 min
príprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, do horúceho pridáme maslo a čokoládu. Miešame, kým sa nerozpustia.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridáme pomrvené gaštanové pyré, dobre premiešame.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 2
  3. 3

    Natrieme na pripravený medový plát.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 3
  4. 4

    Druhú plnku si pripravíme vyšľahaním smotán a stužovačov. Pridáme tvaroh, med podľa chuti a vanilkový cukor.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 4
  5. 5

    Natrieme na prvú plnku.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 5
  6. 6

    Navrch opäť medový plát.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 6
  7. 7

    Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s tukom, pridávam ho postupne, poleva by nemala byť ani hustá ani riedka. Potrieme ňou vrchný plát. Krémeš musí postáť, kým pláty nezmäknú.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 7
  8. 8

    A potom si už len pochutnávame, je dosť sýty, stačí jeden kúsok a máte dosť.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 8
  9. 9

    Plát si upečte z polovičnej dávky na medové rezy podľa vlastného receptu alebo tu - http://varecha.pravda.sk/recepty/gulky-la-snickers-/44723-recept.html. Pláty som piekla na tie guľky, preto som sa s nimi toľko nehrala, nabudúce už budú krajšie.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist