Foto: bogar
mala som v mrazáku gaštanové pyré a pár ľudí mne najbližších vôbec nevie ako pyré chutí tak som sa rozhodla pre tento koláčik ... Zobraziť celý popismala som v mrazáku gaštanové pyré a pár ľudí mne najbližších vôbec nevie ako pyré chutí tak som sa rozhodla pre tento koláčik ... :) koláčik je ešte trochu nestuhnutý na fotke ale je geniálny :)
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Kakaový plát: | |
4 PL |
|
60 ml |
|
2 a 1/2 KL |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
2 KL |
|
Kávový plát: | |
4 PL |
|
3 ks |
|
2 a 1/2 KL |
|
60 ml |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
110 g |
|
100 g |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
300 ml |
|
Šľahačka: | |
2 PL |
|
120 ml |
|
1 bal |
|
|
Postup
-
1
prvý plát som urobila vyšľahaním vajec , cukru
-
2
a všetkých surovín.....vzniklo tekutejšie cesto....
-
3
ktoré som naliala na papier na pečenie a dala som ho piecť na pár minút do vyhriatej rúry....
-
4
hotový plát kakaový som nechala na papieri vychladnúť a pripravila som si aj druhý plát tak isto len s inými surovinami viď. hore... .....
-
5
tu je hotový kávový plát.... kávový
-
6
kým pláty chladli pripravila som si plnku ... práškový cukor, vanilkový cukor som vyšľahala s maslom a gaštanovým pyré.... dala som hmotu odpočíva do chladničky....
-
7
uvarila som si v mlieku zlatý klas a vznikol mi puding nechala som ho vychladnúť a zašľahala som ho do gaštanovej hmoty.... tento krém som nechala ešte odpočívať kým som si pripravila karamelovú šľahačku ...
-
9
karamelová šľahačka : cukor som dala rozpustiť na karamel....
-
10
asi takto.... pridala som smotanu ....
-
11
a keďže smotana bola studená karamel hneď stuhol....
-
12
nechala som karamel rozpustiť v teplej smotane a dala som túto zmes vychladiť... keď zmes vychladla vyšľahala som ju so stužovačom šľahačky do tuhej zmesi....
-
13
medzi tým som prvý plát - kávový natrela gaštanovou zmesou a druhý som natrela jahodovým džemom....a položila som kakaový plát natretou stranou smerom dole na krém...
-
14
na vrchnú časť kakaového plátu som natrela karamelovú šľahačku a ozdobila som koláč nastrúhanou čokoládou ....koláč som dala asi na dve hod do chladničky stuhnúť ....prajem dobrú chuť....
ze sme ho zjedli ale s prepacenim zozrali