Gaštanový cheesecake

Autor receptu: lovemuffin

Kto nemiluje gaštanové pyré, tak tento recept ani nepozerajte - je to totiž silno gaštanová pochúťka! viac najdete na mojom blogu: www.nikilovemuffin.blogspot.sk

8-10
porcií
70 minút
príprava
50 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Tortovú formu si poriadne vymažeme maslom, dno môžeme vystlať papierom na pečenie. Sušienky si rozmixujeme na prášok (alebo ich dajte do mirkoténového sáčku a rozdrvte sekáčom na mäso). Musíte ale docieliť jemný prášok. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku. Rukami poriadne vymiesime a vzniknutú mrveničku vysypeme do formy a poriadne utlačíme. Korpus dáme zapiecť na 10-15 minút do rúry na 180 stupňov. Potom necháme vychladnúť.
  2. V miske si vymiešame mascarpone, vajíčka, smotanu, múku a namrvené gaštanové pyré (ak ste kupovali zmrazené nezabudnite ho najprv rozmraziť). Podľa chuti pridajte cukor lebo gaštanové pyré je samo o sebe dosť sladké. Plnku nalejeme na korpus a pečieme vo vodnom kúpeli (do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby koláčik nezoschol a ostal krémový) cca 50 minút na 160-170 stupňov (riaďte sa svojou rúrou).
  3. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake chladnúť v rúre ešte tak 1 hodinu. Potom ho vyberiem, necháme úplne vychladnúť a dáme na noc do chladničky zatuhnúť (aspoň na 3-4 hodiny). Môžeme posypať čoko hoblinkami...