Gaštanový cheesecake
Gaštanový cheesecake

Gaštanový cheesecake so smotanovým likérom fotorecept

Janka Brezniaková
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 14. decembra 2018
Gaštanový cheesecake so smotanovým likérom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
30 minút
príprava
70 minút
na 150 °C

Suroviny

Korpus:
300 g
150 g roztopené
Náplň:
500 g
250 g
150 g
300 g
4 ks
5 PL
Poleva:
250 g
200 g
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušienky rozmrvíme najemno, zmiešame s maslom, vyplníme dno a boky tortovej formy (priemer asi 25 cm). Dáme zapiecť pri 150 °C asi na 10 minút.

    Gaštanový cheesecake so smotanovým likérom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme náplň. Ručným šľahačom spolu premiešame všetky ostatné suroviny na hladký krém. Nalejeme na sušienkový základ a pečieme asi hodinu pri 150 °C.

    Gaštanový cheesecake so smotanovým likérom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení rúru vypneme, otvoríme a cheesecake necháme vychladnúť ďalšiu hodinu. Po vychladnutí navrch navrstvíme polevu, ktorú vytvoríme zmiešaním kyslej smotany, gaštanového pyré a baileys.

    Gaštanový cheesecake so smotanovým likérom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu