Gaštanový cheesecake so smotanovým likérom fotorecept
Janka Brezniaková
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 14. decembra 2018
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 14. decembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
70 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 300 g |
|
| 150 g roztopené |
|
| Náplň: | |
| 500 g |
|
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| 300 g |
|
| 4 ks |
|
| 5 PL |
|
| Poleva: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 3 PL |
|
Postup
-
1
Sušienky rozmrvíme najemno, zmiešame s maslom, vyplníme dno a boky tortovej formy (priemer asi 25 cm). Dáme zapiecť pri 150 °C asi na 10 minút.
-
2
Pripravíme náplň. Ručným šľahačom spolu premiešame všetky ostatné suroviny na hladký krém. Nalejeme na sušienkový základ a pečieme asi hodinu pri 150 °C.
-
3
Po upečení rúru vypneme, otvoríme a cheesecake necháme vychladnúť ďalšiu hodinu. Po vychladnutí navrch navrstvíme polevu, ktorú vytvoríme zmiešaním kyslej smotany, gaštanového pyré a baileys.








Diskusia k receptu