Gaštanové rezy s karamelovou šľahačkou fotorecept
Gaštanové pyré je jedno z mojich obľúbených "surovín". Na Vianoce u nás nesmie chýbať :)
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 ks |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL |
|
| 0,5 dcl |
|
| 2 KL |
|
| 3 PL |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 3 dcl |
|
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| Karamelová šľahačka: | |
| 2 PL |
|
| 1,8 dcl |
|
| 1 ks |
|
| Na ozdobu: | |
| 50 g nastrúhané |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme po lyžiciach polohrubú múku s kypriacim práškom, preosiate kakao a olej.
-
2
Cesto dáme do menšej, vymastenej, múkou vysypanej formy ( u mňa rozmery plechu 29x20 cm ) a vo vyhriatej rúre upečieme.
-
3
Plnka: z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme puding a necháme ho vychladnúť.
-
4
Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme gaštanové pyré, po častiach vychladnutý puding a spolu vyšľaháme.
-
5
Karamelová šľahačka: Cukor rozpustíme na karamel, vlejeme smotanu na šľahanie, premiešame, karamel rozpustíme a necháme vychladnúť.
-
6
Potom vyšľaháme so stužovačom šľahačky.
-
7
Na vychladnuté cesto natrieme plnku a potrieme ju vyšľahanou karamelovou šľahačkou. Ozdobíme nastrúhaným gaštanovým pyré.
-
8
Vyskúšajte, je to veľmi chutný zákusok. To cesto je strašne super a vôbec nevysychá. Dobrú chuť :)









Aj ja mám doma Nikolku čo rada pečie :-)))))
Aj ja mám doma Nikolku čo rada pečie :-)))))