Gaštanové pralinky

Autor receptu: soncya

Tento recept som našla onoho času na internete a stal sa mojím obľúbeným, nakoľko netreba piecť a hlavne na Vianoce je to ďalšia rýchla a chutná mňamka do počtu (keď sa chválime koľko druhov sme na sviatky pripravili!).

45 minút
príprava

Postup

  1. Do vriacej vody vsypem nelúpané mandle a varím 3 minúty. Po uvarení ich zlejem a zalejem ihneď studenou vodou. Následne olúpem, ide to ľahúčko. Do misky vložím 2 kocky gaštanového pyré, nastrúhané piškóty, cukor, vanilkový cukor, zmäknuté maslo a rum. Vypracujem hmotu, z ktorej šúľam v dlaniach guľôčky, do ktorých vkladám po jednej sparenej olúpanej mandli. (niekedy - keď sa mi chce, mandle aj opražím na masle a vyváľam vo vanilkovom cukre). Hotové guľky poukladám na mriežku, ktorú mám položenú na alobale (nakvapkaná čokoláda sa dá z alobalu po stuhnutí ľahko odstrániť a použiť na také nedbalo elegantné ozdoby, napr. na ovocné poháre so šľahačkou.) a oblejem ich rozpustenou čokoládou. Po stuhnutí čokolády ich popíšem pre efekt ešte bielou čokoládou. Ukladám do papierových košíčkov. Mne vyjde asi 45 guličiek.