Galetky s mascarpone, tvarohom a ríbezľami fotorecept
Foto: lekorica
Tak a je tu minulo-týždňové repete galetiek, tentokrát v sladkej verzii.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
120 g |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
3 ČL |
|
štipka |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
3,5 - 4 PL |
|
1 ks (alebo vanilková esencia) |
|
na ozdobu červené |
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, cukor a soľ. Pridáme na kocky nakrájané maslo a postupne ho do múky zapracujeme.
- 2
Pridáme celé vajce, citrónovú šťavu a postupne prilievame vodu. Všetko dobre zapracujeme do hladkého cesta. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme ho 30 minút odpočívať v chladničke.
- 3
Medzitým si urobíme plnku. Zmiešame mascarpone s tvarohom, pridáme cukor, vanilkový puding a bourbon vanilku/esenciu. Všetko dobre premiešame.
- 4
Cesto rozdelíme na dva diely a pomocou valčeka ho vyváľame na dva rovnaké kruhy o priemere cca 22-25 cm. Kruhy si preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom. Do stredu cesta dáme hotovú plnku a opatrne okraje cesta zavinieme. Nakoniec stred koláča posypeme ríbezľami.
- 5
Okraje cesta potrieme žĺtkom a koláče pečieme v rozohriatej rúre na 190 °C cca 45 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem krasne. Ono ked sa s tym clovek vyhra, o to lepsie potom chutia. Jeme hlavne ocami. :-)
Tiež hodne používam brezový cukor, lebo maminka je cukrovkárka a ľúbi sladké, tak hlavne kvôli nej vypekám. :-)
Dakujem krasne. :-)