Fudge z bielej čokolády so sušenými brusnicami fotorecept
Foto: sjuz
Fudge - po slovensky fondán :) má veľa rôznych obmien, dá sa robiť napríklad aj z karamelu.
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme smotanu, cukor a glukózu a zohrievame do varu. Potom znížime intenzitu a varíme mierne cca 5 minút. Priebežne miešame.
-
2
Posekáme brusnice.
-
3
Tak isto posekáme aj čokoládu.
-
4
Hmotu na sporáku odstavíme a vmiešavame posekanú čokoládu s brusnicami a maslom.
-
5
Miešame približne 2-3 minútky, kým sa čokoláda skoro nerozpustí. Potom vlejeme do formy vystlanej fóliou a dáme chladiť. Hotové pokrájame na kúsky a môžeme maškrtiť:)
a cokoladovy... Tvoj je prikrasleny brusnicami ....dobry recept,
pekny darcek;-)