Fudge z bielej čokolády so sušenými brusnicami (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Fudge - po slovensky fondán :) má veľa rôznych obmien, dá sa robiť napríklad aj z karamelu.
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme smotanu, cukor a glukózu a zohrievame do varu. Potom znížime intenzitu a varíme mierne cca 5 minút. Priebežne miešame.
- Posekáme brusnice.
- Tak isto posekáme aj čokoládu.
- Hmotu na sporáku odstavíme a vmiešavame posekanú čokoládu s brusnicami a maslom.
- Miešame približne 2-3 minútky, kým sa čokoláda skoro nerozpustí. Potom vlejeme do formy vystlanej fóliou a dáme chladiť.
Hotové pokrájame na kúsky a môžeme maškrtiť:)