Fudge z bielej čokolády so sušenými brusnicami (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Fudge - po slovensky fondán :) má veľa rôznych obmien, dá sa robiť napríklad aj z karamelu.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme smotanu, cukor a glukózu a zohrievame do varu. Potom znížime intenzitu a varíme mierne cca 5 minút. Priebežne miešame.
  2. Posekáme brusnice.
  3. Tak isto posekáme aj čokoládu.
  4. Hmotu na sporáku odstavíme a vmiešavame posekanú čokoládu s brusnicami a maslom.
  5. Miešame približne 2-3 minútky, kým sa čokoláda skoro nerozpustí. Potom vlejeme do formy vystlanej fóliou a dáme chladiť. Hotové pokrájame na kúsky a môžeme maškrtiť:)