Francúzsky zemiak po mojom
Autor receptu: randy
Je strašne veľa receptov na francúzske zemiaky a mnoho som ich už vyskúšala, ale
najlepšie sú tieto lebo som ich robila podľa seba. A musím povedať, že zatiaľ chutili
každému. Keď neviem čo doma uvariť a mám doma zemiaky tak vždy ich spravím. Dúfam
že sa vám bude recept páčiť a zemiačky budu chutiť. Prajem dobru chuť :-)
4-6 porcie |
25-30 minút príprava |
Postup
- Ako prvé si očistíme, ošúpeme a na kolieska nakrájame zemiačiky. Na kolieska si nakrájame aj cibuľku a klobásku. Na dno pekáča si dáme troška masti.
- Ked máme pekáč vymastený tak začneme ukladať zemiačiky. Dáme najprv polovičku zemiakov na ne naukladáme všetku cibuľku a klobásku, a posypeme postrúhaným tvrdým syrom. Na toto všetko dáme druhu polovičku zemiakov a posypeme zvyšným syrom.
- Ako posledné si pripravíme smotanovú zmes. Do smotany rozbijeme jedno vajíčko, osolíme a okoreníme podla chuti. Všetko dobre premiešame a vylejeme na zemiačiky.
- nakoniec vložíme prikrytý pekáč alobalom do predhriatej trúby. Zemiačiky pečiem na 200 až 220°C kým nebudú mäkké. Potom dám dole alobal a dám ich ešte trošku zapiecť nech sú pekne zlaté a chrumkavé. Tieto zemiačiky máme najradšej s kyslou uhorkou, alebo s nakrájanou rajčinou. Prajem vám dobrú chuť :-)