Francúzske toasty s malinovou omáčkou

palma - fotkapalma, 14. augusta 2015
Francúzske toasty s malinovou omáčkou
Foto: palma

Komerčný recept<br /> Víkend praje poriadnému spánku, leňošeniu ale aj neskorým a dlhým raňajkám. Jednoduché, ale pritom vynikajúce sú francúzske sladké toasty, pri ktorých zúžitkujete Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Víkend praje poriadnému spánku, leňošeniu ale aj neskorým a dlhým raňajkám. Jednoduché, ale pritom vynikajúce sú francúzske sladké toasty, pri ktorých zúžitkujete napr. klasickú vianočku.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8-12 plátkov (alebo vianočka)
2-3 ks celé
1 ČL (vanil. cukor)
štipka
2 PL výberový
200 g
1 PL
 na ozdobu čerstvá
0,5 dl




Postup

  1. 1

    Vidličkou rozšľahajte vajcia, vanilkovú esenciu/cukor, olej a soľ. Rozpáľte olej na panvici a zmesou postupne obaľte jednotlivé plátky briošky a opražte na miernom ohni z jednej a druhej strany ako chlieb vo vajci. Po usmažení nechajte prebytočný tuk vsiaknuť do papierového obrúsku.

  2. 2

    Ak použijete čerstvé maliny, rozpučte ich vidličkou a dajte na panvicu spolu s cukrom a vodou. Varte na najmenšom ohni kým sa maliny nerozpadnú. Ak vám vadia semiačka, prepasírujte maliny cez úzke sitko pomocou lyžice a semiačka vyhoďte. Ak použijete mrazené maliny, dajte ich zmrznuté priamo na panvicu spolu s vodou a cukrom a počkajte kým zmäknú. Inak je postup rovnaký ako s čerstvými malinami.

  3. 3

    Na záver poukladajte plátky briošky na tanier, prelejte malinovou omáčkou , ozdobte čerstvou mätou a podľa chuti posypte práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia