Foto: palma
Komerčný recept<br /> Víkend praje poriadnému spánku, leňošeniu ale aj neskorým a dlhým raňajkám. Jednoduché, ale pritom vynikajúce sú francúzske sladké toasty, pri ktorých zúžitkujete Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Víkend praje poriadnému spánku, leňošeniu ale aj neskorým a dlhým raňajkám. Jednoduché, ale pritom vynikajúce sú francúzske sladké toasty, pri ktorých zúžitkujete napr. klasickú vianočku.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
8-12 plátkov (alebo vianočka) |
|
2-3 ks celé |
|
1 ČL (vanil. cukor) |
|
štipka |
|
2 PL výberový |
|
200 g |
|
1 PL |
|
na ozdobu čerstvá |
|
0,5 dl |
|
|
Postup
-
1
Vidličkou rozšľahajte vajcia, vanilkovú esenciu/cukor, olej a soľ. Rozpáľte olej na panvici a zmesou postupne obaľte jednotlivé plátky briošky a opražte na miernom ohni z jednej a druhej strany ako chlieb vo vajci. Po usmažení nechajte prebytočný tuk vsiaknuť do papierového obrúsku.
- 2
Ak použijete čerstvé maliny, rozpučte ich vidličkou a dajte na panvicu spolu s cukrom a vodou. Varte na najmenšom ohni kým sa maliny nerozpadnú. Ak vám vadia semiačka, prepasírujte maliny cez úzke sitko pomocou lyžice a semiačka vyhoďte. Ak použijete mrazené maliny, dajte ich zmrznuté priamo na panvicu spolu s vodou a cukrom a počkajte kým zmäknú. Inak je postup rovnaký ako s čerstvými malinami.
- 3
Na záver poukladajte plátky briošky na tanier, prelejte malinovou omáčkou , ozdobte čerstvou mätou a podľa chuti posypte práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu