Francúzske toasty s malinovou omáčkou
Autor receptu: palma
Komerčný recept<br />
Víkend praje poriadnému spánku, leňošeniu ale aj neskorým a dlhým raňajkám.
Jednoduché, ale pritom vynikajúce sú francúzske sladké toasty, pri ktorých zúžitkujete
napr. klasickú vianočku.
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Vidličkou rozšľahajte vajcia, vanilkovú esenciu/cukor, olej a soľ. Rozpáľte olej na panvici a zmesou postupne obaľte jednotlivé plátky briošky a opražte na miernom ohni z jednej a druhej strany ako chlieb vo vajci. Po usmažení nechajte prebytočný tuk vsiaknuť do papierového obrúsku.
- Ak použijete čerstvé maliny, rozpučte ich vidličkou a dajte na panvicu spolu s cukrom a vodou. Varte na najmenšom ohni kým sa maliny nerozpadnú. Ak vám vadia semiačka, prepasírujte maliny cez úzke sitko pomocou lyžice a semiačka vyhoďte. Ak použijete mrazené maliny, dajte ich zmrznuté priamo na panvicu spolu s vodou a cukrom a počkajte kým zmäknú. Inak je postup rovnaký ako s čerstvými malinami.
- Na záver poukladajte plátky briošky na tanier, prelejte malinovou omáčkou , ozdobte čerstvou mätou a podľa chuti posypte práškovým cukrom.