Francúzke zemiaky
Autor receptu: rqduskq
Zaujímavosťou je, že francúzke zemiaky vo Francúzku vôbec nepoznajú ... :-)
Robia sa rôznymi spôsobmi, ale najradšej ich máme tak ako Vám to práve napíšem ...
60 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky si uvaríme v šupke. Množstvo závisí od veľkosti pekáča. Ošúpeme.
Uvaríme si vajíčka natvrdo - ja varím tak 4-5 vajíčok.
Nakrájame si párky na kocky - prúžky.
- Do misy cez "pretláčatko" ako býva na šalát pretláčame striedavo zemiaky s vajíčkami natvrdo, pridáme nakrájené párky, klobásku, premiešame, dochutíme soľou a korením a rozložíme na pekáč, príp. do zapekacej misy.
Pripravíme si smotanu s vajíčkami - rozšľaháme, môžeme pridať trošku vegety kto má rád,
zalejeme zemiaky a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 200°C kým sa nezapečú - vajíčko zo smotanou musí zčervenieť.
- Zemiaky vyberieme, naložíme na taniere, pridáme kyslú uhorku a papáme ...