Foto: lubisthemple
Lahodný mexický dezert.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajíčka, obe mlieka a syr dáme do väčšej misky.
-
2
Poriadne rozmixujeme, pridáme vanilkovú esenciu a znova mixujeme.
-
3
Z cukru na slabom plameni upálime karamel, ktorý hneď vylejemem do pripravenej keramickej nádoby. Snažíme sa ním pokryť celé dno. Na karamel nalejeme mliečno-vaječnú zmes a nádobu zakryjeme alobalom. Do hlbokého plechu nalejeme vodu a doň vložíme nádobu s flanom. Pečieme ho v rúre predhriatej na 180°C asi hodinu (skúsiť to môžeme nožom - ak je po vytiahnutí čistý, flan je hotový)
-
4
Necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho vložíme do chladničky aspoň na jednu hodinu. Pomocou nožíka uvoľníme flan po stranách. Na nádobu s vychladeným flanom položíme väčší tanier a oba spolu prevrátime. Počkáme, kým celý karamel vytečie a nádobu od taniera zdvihneme.
-
5
Flan následne môžme servírovať. Skladujeme ho v chladničke.
-
6
Dobrú chuť :)
@janaalizibolenova , @jerica , @sladkacokolada , @michsamant ďakujem :)
@pivonka ...syr Philadelphiu som nedávno zahliadla na letáku z Billy
@maartina , neviem, či s mascarpone by to bolo ono, to by som si nechala na super tiramisu ;)
@ailuj82 , maličký kúsok nikomu nezaškodí :)