Flan napolitano (fotorecept)

Autor receptu: lubisthemple

Lahodný mexický dezert.

15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajíčka, obe mlieka a syr dáme do väčšej misky.
  2. Poriadne rozmixujeme, pridáme vanilkovú esenciu a znova mixujeme.
  3. Z cukru na slabom plameni upálime karamel, ktorý hneď vylejemem do pripravenej keramickej nádoby. Snažíme sa ním pokryť celé dno. Na karamel nalejeme mliečno-vaječnú zmes a nádobu zakryjeme alobalom. Do hlbokého plechu nalejeme vodu a doň vložíme nádobu s flanom. Pečieme ho v rúre predhriatej na 180°C asi hodinu (skúsiť to môžeme nožom - ak je po vytiahnutí čistý, flan je hotový)
  4. Necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho vložíme do chladničky aspoň na jednu hodinu. Pomocou nožíka uvoľníme flan po stranách. Na nádobu s vychladeným flanom položíme väčší tanier a oba spolu prevrátime. Počkáme, kým celý karamel vytečie a nádobu od taniera zdvihneme.
  5. Flan následne môžme servírovať. Skladujeme ho v chladničke.
  6. Dobrú chuť :)