Fľakatá bublanina s čerstvými jahodami fotorecept

elysa - fotkaelysa, 16. mája 2014
Fľakatá bublanina s čerstvými jahodami (fotorecept)
Foto: elysa

Kompromis- jeden chce kakaový koláč, druhý s jahodami, tak som upiekla dvojfarebnú bublaninu s čerstvými jahodami a časť bielej múky som nahradila múkou ovsennou a múkou hladkou ražnou celozrnnou. Bála som sa, že koláč bude suchý a hutný, ale obavy boli zbytočné. Bublanina je vláčna a šťavnatá.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
250 g
1 PL
1 dcl
1 dcl
300 g
1,5 PL
1 ks
na vymastenie plechu
na posypanie plechu
na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Namiesto 300 g čistej polohrubej múky som použila 50g múky ovsennej, 150 g ražnej celozrnnej múky hladkej a 100g polohrubej múky.

    Fľakatá bublanina s čerstvými jahodami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky vyšľaháme zo štipkou soli na tuhý sneh. Postupne zašľaháme cukor s vanilkovým cukrom.

    Fľakatá bublanina s čerstvými jahodami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme žĺtka a dobre prešľaháme.

    Fľakatá bublanina s čerstvými jahodami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všľaháme olej a vodu.

    Fľakatá bublanina s čerstvými jahodami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na sitku umyjeme jahody aj s lístkami a necháme stiecť. Očistíme ich od lístkov a pokrájame na štvrtinky.

    Fľakatá bublanina s čerstvými jahodami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plech- 29x38cm vymažeme a vysypeme múkou.

    Fľakatá bublanina s čerstvými jahodami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Preosiate múky zmiešame spolu a pridáme k nim PDP. Vmiešame na malých otáčkach do pripraveného cesta. Cesto sa mi zdalo dosť husté- bolo to inými múkami, tak som pridala asi 0,5 dcl vlažnej vody.

    Fľakatá bublanina s čerstvými jahodami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Polovicu cesta vylejeme na pripravený plech.

    Fľakatá bublanina s čerstvými jahodami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do druhej polovice vmiešame preosiate kakao.

    Fľakatá bublanina s čerstvými jahodami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Lyžicou dávame kôpky tmavého cesta na bledé cesto.

    Fľakatá bublanina s čerstvými jahodami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Poukladáme jahody, bolo ich asi cca 500 g.

    Fľakatá bublanina s čerstvými jahodami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na približne 20 minút, keď sa oddeľuje cesto od plechu a špáradlo v strede je suché, koláč je hotový. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

    Fľakatá bublanina s čerstvými jahodami (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Lacné jedlá, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@elysienka , aký skvelý kompromis si spravila, bublanina už na pohľad vyzerá štavnato a chutne... a skvelá kombinácia múk, chválim veľmi, veru by som neodolala, mňam :)
1x elysa