Figové tyčinky

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 14. decembra 2014
Figové tyčinky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

120 g
1/2 čl
200 g
1 ks
0,5 kg
3 čl
125 ml
1 čl
Plnka:
400 g
4 - 6 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Plnka: Figy pomelieme, zmiešame s cukrom, 5 minút povaríme v rume a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Cesto: Z masla, cukru a vajíčka vyšľaháme penu. Pridáme preosiatu múku, soľ a prá-šok do pečiva, potom mlieko s rozpusteným vanilkovým cukrom. Vypracujeme ľahké cesto, ktoré rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.

  3. 3

    Cesto nakrájame na asi 5 cm široké pásy. Na pás pozdĺžne navrstvíme plnku a zrolujeme ho. Okraje dôkladne zlepíme, pokrájame na 4 – 5 cm dlhé tyčinky, ktoré uložíme na plech a zľahka pritlačíme, aby sa vytvoril plochý tvar. Pečieme 12 – 15 minút v rúre vyhriatej na 180 – 200 °C.

Diskusia k receptu

sefka2
Figové - mňam a krásne vyzdobené, škoda papať ....chválim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia