Figové tyčinky
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 14. decembra 2014
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 14. decembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Plnka: Figy pomelieme, zmiešame s cukrom, 5 minút povaríme v rume a necháme vychladnúť.
- 2
Cesto: Z masla, cukru a vajíčka vyšľaháme penu. Pridáme preosiatu múku, soľ a prá-šok do pečiva, potom mlieko s rozpusteným vanilkovým cukrom. Vypracujeme ľahké cesto, ktoré rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
- 3
Cesto nakrájame na asi 5 cm široké pásy. Na pás pozdĺžne navrstvíme plnku a zrolujeme ho. Okraje dôkladne zlepíme, pokrájame na 4 – 5 cm dlhé tyčinky, ktoré uložíme na plech a zľahka pritlačíme, aby sa vytvoril plochý tvar. Pečieme 12 – 15 minút v rúre vyhriatej na 180 – 200 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu