Figové tyčinky
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
40 minút príprava |
15 minút na 180-200 °C |
Postup- Plnka: Figy pomelieme, zmiešame s cukrom, 5 minút povaríme v rume a necháme vychladnúť.
- Cesto: Z masla, cukru a vajíčka vyšľaháme penu. Pridáme preosiatu múku, soľ a prá-šok do pečiva, potom mlieko s rozpusteným vanilkovým cukrom. Vypracujeme ľahké cesto, ktoré rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
- Cesto nakrájame na asi 5 cm široké pásy. Na pás pozdĺžne navrstvíme plnku a zrolujeme ho. Okraje dôkladne zlepíme, pokrájame na 4 – 5 cm dlhé tyčinky, ktoré uložíme na plech a zľahka pritlačíme, aby sa vytvoril plochý tvar. Pečieme 12 – 15 minút v rúre vyhriatej na 180 – 200 °C.
|