Figové tyčinky

Autor receptu: redakcia

6
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Plnka: Figy pomelieme, zmiešame s cukrom, 5 minút povaríme v rume a necháme vychladnúť.
  2. Cesto: Z masla, cukru a vajíčka vyšľaháme penu. Pridáme preosiatu múku, soľ a prá-šok do pečiva, potom mlieko s rozpusteným vanilkovým cukrom. Vypracujeme ľahké cesto, ktoré rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
  3. Cesto nakrájame na asi 5 cm široké pásy. Na pás pozdĺžne navrstvíme plnku a zrolujeme ho. Okraje dôkladne zlepíme, pokrájame na 4 – 5 cm dlhé tyčinky, ktoré uložíme na plech a zľahka pritlačíme, aby sa vytvoril plochý tvar. Pečieme 12 – 15 minút v rúre vyhriatej na 180 – 200 °C.