Orieškové makrónky
Orieškové makrónky

Ferrero Rocher makrónky videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 24. februára 2022
10-12 minút
na 150 °C
Ferrero Rocher makrónky (videorecept)
Foto: laylastastykitchen

Suroviny

100 g
80 g (z 2 veľkých alebo 3 malých vajec)
80 g
90 g
1 PL
Plnka:
200 g
120 g
Na zdobenie:
2 PL
100 g nasekané




Postup

  1. 1

    Lieskové oriešky som vysypala na plech s papierom na pečenie. Dala som ich do vyhriatej rúry na 160 °C približne na 10 minút len na toľko, aby sa šupka z nich uvoľnila. Oriešky som potom rozdrvila v mixéri a preosiala som. Do cesta na makrónky som použila len 100 g preosiatych orieškov. Zvyšok som použila na zdobenie.

  2. 2

    K preosiatym orieškom som pridala práškový cukor a kakao, ktoré som tiež preosiala. Tieto suroviny som premiešala.

  3. 3

    Zvlášť v miske som vyšľahala bielky s kryštálovým cukrom. Vyšľahala som na tuhý sneh. K bielkom som primiešala suché suroviny. Cesto som miešala až kým nebolo tekuté. Ale dávame pozor, aby zas cesto nebolo až príliš tekuté. Treba si to cesto sledovať, aby sme ho nepremiešali.

  4. 4

    Cesto som dala do cukrárskeho vrecka a makrónky som vytláčala na plech s papierom na pečenie. Plech som trochu obúchala, aby som cesto zbavila zbytočných bubliniek. Makrónky treba nechať vysušiť na vzduchu pred pečením.

  5. 5

    Keď už bol vrch makróniek suchý, dala som ich do vyhriatej rúry na 150 °C na 10-12 minút.

  6. 6

    Na krém som vyšľahala maslo s Nutellou. Naplnila som makrónky, do ktorých som ešte do stredu pridala celý oriešok. Dala som do chladničky trochu stuhnúť.

  7. 7

    Medzitým som si roztopila Nutellu, ku ktorej som pridala zvyšné preosiate oriešky, ktoré mi zostali v sitku. Nutellu s orieškami som premiešala a vrch makróniek som namáčala do tejto Nutelly s orieškami. Makrónky som skladovala v chladničke. Dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia