Fazuľové placky s údeným jazykom
Autor receptu: zemo
Fazuľová smotanová omáčka a polievka s údeným vládne v našich kuchyniach! Dosť bolo! Zvrhnime tieto ošúchané jedlá z trónu! Nech padnú staré kráľovné, nech žije nová kráľovná! Jej veličenstvo Bean Cake I., vojvodkyňa z Smoked por or beef Palate!
4 porcie |
60 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Údený jazyk, stonky zeleru a sterilizované alebo mrazené uvarené fazuľové lusky nakrájame na malé kúsky a premiešame s varenými fazuľami a najemno nakrájanou varenou brokolicou. Ozaj - ak vám údený jazyk nejde do úst, pokojne ho nahradíte kvalitným, teda nie mastným údeným. Ale nie je to ono.
- Z múky, vajec a mlieka vymiešame hustejšie cesto, do ktorého pridáme fazuľovú zmes. Osolíme, ochutíme karí korením, dobre premiešame a tvoríme menšie placky, ktoré vysmážame z oboch strán na oleji.
- Placky podávame poliate omáčkou, ktorú urobíme veľmi ľahko, tak že redkvičky nastrúhame, premiešame s kyslou smotanou, ochutíme soľou a bielym korením.