Fazuľové lečo s klobásou - sterilizované fotorecept

mariana33 - fotkamariana33, 7. septembra 2013
Fazuľové lečo s klobásou - sterilizované (fotorecept)
Foto: mariana33

Včera som sa trochu nudila a keďže som mala doma všetko čo som na toto lečo potrebovala, tak som sa zabávala so zaváraním....manžel si Zobraziť celý popisVčera som sa trochu nudila a keďže som mala doma všetko čo som na toto lečo potrebovala, tak som sa zabávala so zaváraním....manžel si ho často bráva do práce, nakoľko sa dá jesť aj studené, prípadne teplé aj s pridaním vajíčka...sem tam ho použijeme aj do gulášiku....

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg (alebo obyčajné párky)
200 ml
200 ml
8 PL
1




Postup

  1. 1

    Vopred namočenú fazuľu si uvaríme a scedíme. Ostatné suroviny si nakrájame a preosejeme deko(zelko, nakladač).

    Fazuľové lečo s klobásou - sterilizované (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji podusíme cibuľu.

    Fazuľové lečo s klobásou - sterilizované (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme papriku a podusíme.

    Fazuľové lečo s klobásou - sterilizované (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalej pridáme paradajky a klobásu a dodusíme.

    Fazuľové lečo s klobásou - sterilizované (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na koniec pridáme uvarenú fazuľu, preosiate deko, cukor a ocot. Dusíme ešte 20min a miešame. Hotové dáme do pohárov a sterilizujeme 15min.

    Fazuľové lečo s klobásou - sterilizované (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

izabella929
poriadna fuška, ako vidím tvoje fotá..je toľko roboty okolo toho receptu, je to aj veľmi chutné...? neviem, či obyčajným párkom sa práve neznehodnotí toľko práce a zvlášť, ak ide o domáce suroviny použité na zavarenie tohto leča..lečo milujem na všetky spôsoby a veľmi často ho v mojej kuchyni používam,,zavarila som tento rok 50 pohárov pol litrových..použila by som v každom prípade domácu klobásku s domácimi surovinami...prosím, neber to ako kritiku., ba naopak chválim tvoje úsilie spracovať toľko komponentov a veľmi pekne aj vyzerá ako zaváranina..)musí to byť veľmi chutné...)
mariana33
ozaj je to chutné...až na to dlhé varenie fazule to bolo ok...samozrejme, keby som s tým nezačala vo večerných hodinách...tú fazuľu nie a nie dovariť, to dusenie už šlo dobre ale aj tak skončila som po polnoci...hold, chcela som počkať než deti zaspia...no a manžel ma chcel prekvapiť, tak sa v noci vrátil z dvojtýždňovky a lečo hneď testoval a bol spokojný...už si berie aj na cestu...
u mňa boli suroviny domáce...v pôvodnom recepte boli tie ob.párky, ale mne to prišlo, že by tam asi neboli dobré:o)
kimlo
Kedysi taky podobny recept koloval pod nazvom "bulharsky fazulovy salat", akurat to bolo bez parkov. Dobry polotovar na rychle nasytenie.
cesminaz
@mariana33 recept sa mi paci :-) ale chcem sa spytat,ze ta fazula tam da niaku inaksiu chut tomu lecu? Viem ako chuti leco s klobasou,ale spolu s fazulou som este nejedla..
renado
aj ja to poznám ako bulharský fazuľový šalát, bez klobásy je vhodný aj pri delenej alebo vegetarianskej stravy, často som ho používala na pizzu
mariana33
@cesminaz vďaka nej je to sýtejšie a je toho ozaj dosť...vďaka tomu, že je to spolu podusené a zasterilizované tak to má dobrú chuť, kt. nasiakne aj do fazule...
tekuna
...robievali sme tiež bez klobásy a pred konzumáciou sme zmiešali s pochúťkovou smotanou a papali sme s chlebíkom ;) mňamka, ale s klobáskou...hmmm určite by bolo lepšie ;)
evanaaa
Mne by sa to aj páčilo, aj keď neviem, ako s tou fazuľou, videla som tu už lečo s baklažánom, to by mi šlo ( tuším od @sovka ). Ale musí tam byť ocot a cukor, tie do leča ani zavareného nedávam, potom mi to príde, ako sa tu spomína, skôr ako šalát ? Myslím, že ak by som nedala,nič sa nestane. Skôr by som pridala ale niečo štipľavé, aby to bolo pikantnejšie. Ale nechcem kritizovať, keď som nechutnala a môže to byť ozaj dobré aj takto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia