Farebná roláda
Autor receptu: redakcia
Postup- Elektrickým ručným šľahačom
vyšľaháme vajcia s cukrom
a vanilínovým cukrom
do peny. Múku s kypriacim
práškom zmiešame a preosejeme
do vyšľahanej peny.
Všetko dôkladne premiešame.
- Dve tretiny cesta nanesieme
pomocou stierky na plech
vyložený papierom na pečenie.
Cesto nanášame v pruhoch
tak, aby medzi nimi
vznikli medzery. Do zvyšného
cesta opatrne vmiešame
preosiate kakao a vyplníme
ním medzery na plechu.
- Pečieme v predhriatej
rúre asi 12 minút. Piškótové
cesto ihneď po upečení vyklopíme
na práškovým cukrom
posypaný papier na pečenie
a papier zvrchu stiahneme.
Cesto potom prikryjeme vlhkou
utierkou.
- Na prípravu
náplne zmiešame pochúťkovú
smotanu s práškovým cukrom
a citrónovou šťavou. Vyšľaháme
smotanu a pridáme ju
do náplne
- Želatínový stužovač
pripravíme s vodou podľa
návodu na obale a spolu
s rumovou arómou vmiešame
do smotanovej náplne. Všetko
dôkladne premiešame.
- Hotovou
náplňou rovnomerne
potrieme vychladnutú piškótu.
Broskyne nakrájame
na malé kúsky, pokladieme
ich na náplň a uložíme na 10
minút do chladničky.
- Potom
zákusok zrolujeme do rolády
a dáme na 2 hodiny do chladničky
stuhnúť.
|