Foto: olinecka
Niekedy netreba slov, urobíš radosť pečením. Pre mojich, ktorých mám rada.
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
3/4 hrnčeka |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 PL |
|
50 g |
|
Plnka: | |
2 hrnčeky |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
200 g (alebo Hera) |
|
z 1/2 citróna |
|
1 konzerva |
|
2,5 hrnčeky |
|
podľa seba |
|
na vysypanie plechu |
|
na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
1 hrnčeka = 2 dcl
Bielky, cukor vyšľahame do tuha postupne pridáme žĺtky, po jednom. Čokoládu postrúhame na jemné hoblinky, pridáme do vyšľahanej hmoty, nakoniec zľahka vmiešame múku zo škrobovou múčkou. Plech (25 x 30) vymastime, vysypeme múkou boky, vyložíme papierom. Cesto vylejeme na plech, pečieme na160 stupňov 35 minút. -
2
Mlieko jeden hrnček a cukor dáme do misy, varíme v druhom hrnčeku rozhabarkujeme žltky, múku, škrobovú múčku a uvaríme hustý krém, vychladime. Maslo vymiešame do hladka pridáme citrónovú šťavu spojíme s krémom.
-
3
Keď máme karamelové Salko, tak ho trocha zohrejeme a pridáme burizóny, premiešame. Ja som si uvarila Salko sladené 2 hodiny. Keď je vychladnutý korpus, stiahneme papier, boky na ňom upravíme a rozdelime na dve rovnaké polovice.
-
4
Na spodny diel natrieme burizonovú plnku a 3/4 krému, preložíme druhý korpus a vrch natrieme zvyškom plnky. Hotový zákusok vložíme do chladničky cez noc. Zmäkne burizonová plnka, potom vrch ozdobíme a nakrájame. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu