Fantastický Lion zákusok fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 10. apríla 2016
Fantastický Lion zákusok (fotorecept)
Foto: olinecka

Niekedy netreba slov, urobíš radosť pečením. Pre mojich, ktorých mám rada.

60 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
3/4 hrnčeka
1,5 hrnčeka
1 PL
50 g
Plnka:
2 hrnčeky
2 ks
3 PL
2 PL
3 PL
200 g (alebo Hera)
z 1/2 citróna
1 konzerva
2,5 hrnčeky
podľa seba
 na vysypanie plechu
 na vymastenie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1 hrnčeka = 2 dcl
    Bielky, cukor vyšľahame do tuha postupne pridáme žĺtky, po jednom. Čokoládu postrúhame na jemné hoblinky, pridáme do vyšľahanej hmoty, nakoniec zľahka vmiešame múku zo škrobovou múčkou. Plech (25 x 30) vymastime, vysypeme múkou boky, vyložíme papierom. Cesto vylejeme na plech, pečieme na160 stupňov 35 minút.

    Fantastický Lion zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mlieko jeden hrnček a cukor dáme do misy, varíme v druhom hrnčeku rozhabarkujeme žltky, múku, škrobovú múčku a uvaríme hustý krém, vychladime. Maslo vymiešame do hladka pridáme citrónovú šťavu spojíme s krémom.

    Fantastický Lion zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme karamelové Salko, tak ho trocha zohrejeme a pridáme burizóny, premiešame. Ja som si uvarila Salko sladené 2 hodiny. Keď je vychladnutý korpus, stiahneme papier, boky na ňom upravíme a rozdelime na dve rovnaké polovice.

    Fantastický Lion zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na spodny diel natrieme burizonovú plnku a 3/4 krému, preložíme druhý korpus a vrch natrieme zvyškom plnky. Hotový zákusok vložíme do chladničky cez noc. Zmäkne burizonová plnka, potom vrch ozdobíme a nakrájame. Dobrú chuť.

    Fantastický Lion zákusok (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Tak ten vyzerá fantasticky, už som naň pozerala na jednej stránke, škoda, že mám v rodine ľudí, ktorí nemajú radi karamel. Ale určite bude príležitosť na vyskúšanie.
moje tretie meno -karamelová takže ukladám a Tebe dávam 5***** určite vyskúšam ,tiež som ešte nerobila burizonovú plnku .skúsim-poviem

Pridaj komentár k receptu: